fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Az ellenzék partvonalán lévők kaptak meghívást Tusványosra

- Advertisement -

Olyan mintha csak 2010-ben ragadtak volna a tusványosi fesztivál szervezői – írja a Telex, ahogy végigböngészték a meghívott vendégek névsorát (Mesterházy Attila, Schiffer András és Molnár Zsolt) az ellenzéki oldalról.

Ahogy a lap írja, Mesterházynak és Schiffernek már semmilyen formális politikai tisztsége nincs, előbbinek tavaly alapított pártja még egyetlen választáson sem indult, utóbbi pedig évek óta már csak a partvonalról szakért.

A fesztiválra ugyanakkor nem kapott meghívást az EP-választáson 30 százalékot elért Tisza Párt, a DK, a Mi Hazánk, a Kutyapárt és a Momentum.

Magyar Péter a Telexnek elmondta, hogy szívesen részt vett volna a rendezvényen, akár egy főzőműsorban is kész lett volna beszélgetni fideszes politikusokkal, még ha az utolsó pillanatban is szóltak volna neki.

„Vajon miért van az, hogy Magyar Pétertől és a Tisza Párttól félnek? Csak nem azért, mert ez egy valódi ellenzéki párt, és nem fogná vissza magát, és élő adásban olyan dolgokat mondana, amelyek eljutnának kormánypárti szavazókhoz, ami kellemetlen lenne?” – kérdezte a Tisza Párt elnöke.

A Demokratikus Koalíciónak elvi kérdés, hogy egyetlen fideszes pártrendezvényen sem vesz részt akkor sem, ha hívják őket. Nem akarnak „biodíszletként szolgálni egy olyan rendezvényen, amely megint ártani fog Magyarországnak, és szánalmassá teszi az ellenzéket. (…) Nem orbánozzuk össze magunkat. Nem mutatkozhatunk olyan környezetben, ahol az európai egységet támadják, ahol Putyin lekötelezettje osztja az észt” – írta a Facebookon Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Hasonló cikkünk:  Kövér: a Fidesz kormányzat elmúlt tíz éve a legnagyobb sikereket hozta a magyar történelemben

A Mi Hazánk, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt írta: nem kaptak meghívást a fesztiválra. „A szervezők általában olyan pártokat szoktak hívni, amelyek nem konkurenciái a Fidesznek, így most Mesterházy Attila pártját, a Jobbikot és az LMP-t” – válaszolta Toroczkai Lászlóék pártja.

A lap megkérdezte Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt az okokról, aki így válaszolt: Az invitálásokat „részben az elmúlt évek tapasztalatai, az együttműködések, a létező kapcsolatok befolyásolták.” Németh szerint a meghívottak meg tudnak szólaltatni egy másfajta gondolkodást. Hozzátette, hogy mindenki olyan rendezvényt szervez a Kárpát-medencében, amilyet akar. Azt is mondta, hogy ő „örömmel” elmenne akár egy momentumos, DK-s, Mi Hazánk-os vagy Tisza Pártos rendezvényre, ha hívnák, csak épp „ritkán kap meghívást”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...