fbpx
29.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 7., szombat

FRISS HÍREK

Az üzemanyagok árának sorozatos emelkedése után fordulat következhet

- Advertisement -

Változott csütörtöktől a gázolaj nagykereskedelmi ára, 1 liter bruttó 4 forinttal kerül kevesebbe. Az aktuális változásokat figyelembe véve az alábbi átlagárakon tankolhatunk:

  • 95-ös benzin: 616 forint/liter,
  • gázolaj: 623 forint/liter.

Ezzel a változással majd egy hónap után esik itthon az üzemanyag ára – írta a vg.hu. Hozzátették, hogy volt előjele a mostani üzemanyagár-csökkentésnek, mert hétfőn már megállt a drágulás. Hosszú negatív sorozat szakadt meg azzal, hogy az üzemanyag-nagykereskedők stagnálást jelentettek. Ezelőtt sorozatban tízszer történt üzemanyagár-emelés Magyarországon.

A dízel árának csökkenése több tényező miatt is lehetséges, egyrészt a kormány múlt héten bejelentette, hogy árcsökkentést vár el a kereskedőktől, mert a magyarországi átlagárak meghaladják mind a régiós, mind a szomszédos országok szintjét. Ha ez nem következik be, akkor a kabinet beavatkozást ígért a piacon úgy, ahogy tavasszal is tette. Lehetséges, hogy ismét hatott a fenyegetés.

Hasonló cikkünk:  Ne hagyd a gyerekeket unatkozni a szünidőben, foglald le őket izgalmas játékokkal!

Másrészt most tér is nyílt az üzemanyagár-csökkentésére a nemzetközi folyamatok hatására. A Brent olaj hordónkénti ára június 5-től 88 dolláros szintről eset 85 dollár alá. A forint is tartja magát a dollárral szemben, és némi erősödést is mutat. Jelenleg 363,5 körül van a váltás, az eddigi júniusi csúcs 4 forinttal volt ennél magasabban.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamerák segítik a haladást a lámpákkal sűrűn ellátott 441-es főúton

Gömb alakú kamerák láthatók a lámpás kereszteződéseknél a 441-es főúton. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, milyen céllal szerelték...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...