Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Egy szájba lőtt kiskutya ügyében merültek fel a magyar állatvédelem hiányosságai

- Advertisement -

Állatkínzók egy féléves kiskutyát a szájába dugott sörétes puskával akartak kivégezni, azonban a nyomozó hatóság arra jutott, hogy akár egy autó is elüthette az ebet. Még július közepén írta meg a HVG, hogyan szúrta el, majd zárta le az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség.

A cikk megjelenése után lendült csak akcióba a rendőrség, Ovádi Péter, az állatvédelemért felelős fideszes kormánybiztos pedig a rendőrségen szelfizett, megköszönve a hatóságok hatékony munkáját. A lap megkérdezte, ha már ott volt, sikerült-e bármi előrelépést elérni azért, hogy a hatóságok ne hagyják futni az állatkínzókat.

Az állatvédők elmondták, hogy ez a kirívó eset beleillik az általános gyakorlatba, szerintük a hatóságok nem veszik komolyan az állatkínzási eseteket, ezért hiába lett ez súlyos bűncselekmény, ha a gyakorlatban a legkegyetlenebb állatkínzókat is futni hagyják.

A lap információi szerint a rendőrség a cikk megjelenése utáni első munkanapon megkereste az illetékes állatvédőket, valamint azt az állatorvost is, aki kioperálta a golyót az állat fejéből.

Ovádi a közösségi oldalán azt írta a szelfizés után, hogy „a rendőrség kulcsszereplője az állatvédelmi ügyeknek”, ezért járt az ORFK-n, és köszöni a munkájukat. Konkrétumokat nem írt arról, hogy miről egyeztetett a rendőrökkel, ezért a HVG rákérdezett erre, ahogy a látogatásának időzítésére is. A lap arra is kíváncsi volt, mi a véleménye a feltárt esetről, a rendőrségi nyomozás hibáiról, hiszen azóta már az ügyészség is az eljárás folytatását rendelte el a kiskutya ügyében.

A kormánybiztos csak általánosságokat emlegetett a válaszában, ami szerint folyamatosan együttműködik a rendőrséggel, leírta, hogy vallják, „egy állatkínzó sem úszhatja meg szörnyű tettét”, valamint olyan projektre is készülnek „az ország legjobb állatvédelmi szakembereivel, ami a gyakorlatban megjelenő kihívásokra és hibákra is megoldást fog jelenteni.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version