Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Egymilliárd eurós kínai hitellel gyarapította a magyar állam az ország adósságállományát

- Advertisement -

A magyar állam tavasszal infrastrukturális és energetikai feljesztésekre vett fel egymilliárd eurós devizahitelt kínai bankoktól, amit nem sokkal később teljes összegben le is hívtak.

Három kínai pénzintézet biztosította a hitelt, a China Development Bank, az Export-Import Bank of China és a Bank of China magyarországi fióktelepe – derült ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatásából.

2027. április 19-ke a futamidő vége, azonban a kamat mértékét nem közölte az ÁKK, így nem tudni pontosan mekkora összeget kell majd a magyar államnak visszafizetnie.

Az 1 milliárd euró nem kis összeg, a kötvénytartozásokat nem számolva ez a magyar állam legmagasabb összegű hiteltartozása. Kicsivel megelőzve a Budapest-Belgrád vasútvonalra felvett 917 millió dolláros hitelt.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version