Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Emelkedtek a miniszteri fizetések, van, akinek már 6,3 millió az illetménye

- Advertisement -

Július 1-jével emelkedtek a miniszteri fizetések, a legtöbb miniszter a tavalyi átlagbéremeléshez illeszkedő 14 százaléknyi növekedéssel számolhat, így havi bruttó 3 millió 534 ezer forint lesz a járandóságuk – írja a 24.hu.

A lap közérdekű adatigénylésben érdeklődött július elején a Miniszterelnöki Kabinet- és Kormányirodánál, azonban a határidőt meghosszabbítva, annak lejárta előtt (visszadátumozva) tették közzé az adatokat a kormányzati honlapon. A lap szerint ezt az eljárást nem először süti el a kormányzat ebben az ügyben.

Az adatokból kiderül, hogy két miniszter kap kiemelt fizetést, Lantos Csaba és Nagy Márton, akik eddig ötmillió forintot kaptak, most 27 százalékkal emelkedik a fizetésük, így az 6,3 millió forint fölé nőtt. Orbán Viktor havi jövedelme meghaladja a 6,5 millió forintot.

A két miniszter illetménye Orbán Viktor júliustól immáron 4 millió 771 ezer forintos miniszterelnöki fizetését is meghaladja, azonban valójában a kormányfő keres többet, mert az 1 millió 767 ezer forintos képviselői tiszteletdíjra is jogosult, míg a legjobban kereső miniszterei vele ellentétben nem országgyűlési képviselők. Ezzel is számolva tehát a miniszterelnök keresete havi bruttó 6 millió 539 ezer forint lesz.

Az államtitkári fizetések is emelkednek 14 százalékkal, az eddigi 2 millió 321 ezer forintról 2 millió 651 ezerre.

A miniszterek és államtitkárok illetményét nem törvény, vagy más jogszabály szabályozza, hanem a miniszterelnök állapítja meg saját hatáskörében. Orbán Viktor eddig háromszor emelte meg a fizetéseket: az ötödik kormányának megalakulása után 33 százalékkal, majd tavaly márciusban 17,5 százalékkal, most pedig 14 százalékkal, ami a tavalyi átlagkereset-emelkedéshez illeszkedik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version