fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Erős emberek a jakabszállási repülőtéren (galéria és videó)

- Advertisement -

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Aero Parkban a vasárnap megrendezett nemzetközi erősember-verseny. Ifj. Fekete László a teljesítményfokozóktól mentes sportolás jegyében hívta életre az eseményt. A környező országokból érkezett sportolók a jól ismert versenyszámokban mérhették össze erejüket. Az esemény apropóján kérdeztük a világbajnok sportolót.

– Mesélj az eseményről!
– Gyönyörű helyszínen zajlott a küzdelem, az Aero Étterem Hotel repülőtér területén. Délelőtt az amatőr versenyzőké volt a főszerep, ahol azok a fiatalok szerepeltek, akik pár hónapja, pár hete álltak neki ennek a műfajnak. Illetve délután volt egy félprofi megmérettetés olyan sportolóknak, akik még nem szerepeltek világbajnokságon vagy Eb-n. Nekik ez az előszoba a profivá válás felé. Nagyon bízom abban, hogy közülük ki tudjuk majd nevelni a magyar nemzet ígéretes sportolóit.

– Hány országból érkeztek versenyzők?
– Szlovák, cseh, szerb és természetesen magyar indulók is voltak, akik öt gyakorlatban mérték össze az erejüket.

– Milyen versenyszámok voltak a versenyen?
– Első feladatként kőgolyókat kellett emelniük 100-tól 150 kilogrammig, amelyeket egy korláton kellett átdobniuk az indulóknak. A következő versenyszámban 400 kilogrammos traktorgumit kellett négyszer átforgatni limitidő alatt. A harmadik gyakorlat vegyes szám volt: egy nehéz kockát kaptak kézbe, amit 25 méterre vittek el; majd föl kellett vinni a dobogó tetejére egy 220 kilogrammos súlyt, ezt követően a fej fölé kellett nyomni két tárgyat.

Hasonló cikkünk:  Augusztus 26-tól változik a kecskeméti buszmenetrend és visszaáll az iskolai napokon megszokott közlekedés

Ekkor jött az autós kihívás. Ebben a sportolók egy személyautó hátulját emelték meg, és tartották ameddig csak tudták.

Végül egy igen látványos elem következett: csaknem húsztonnás teherautót húztak egyik pontból a másikba kötél segítségével.

A versenyszám végén a nézőknek is lehetőségük nyílt az erőpróbára. A gyerekek és a felnőttek is csapatban próbálhatták ki erejüket, és mozdíthatták meg a kamiont.

– Milyen apropóból szerveztek ilyen versenyeket?
– Az egyik pikantériája, hogy mi a dopping nélküli sportolás lehetőségét próbáljuk átadni a feltörekvő gyerekeknek, a fiataloknak. Megmutatjuk, hogy kábítószer és teljesítményfokozó nélkül is lehet szép eredményeket elérni. Nagyon sok helyszínre megyünk, hogy példát mutassunk nekik. Sajnos van ellenpélda is, akik a másik oldalt népszerűsítik, negatív képet mutatva az embereknek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...