fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Felkeltette a magyar tevetej a csádiak figyelmét

- Advertisement -

Csádból érkezett egy küldöttség Mosonmagyaróvárra, hogy tanulmányozza a tevetej magyarországi feldolgozási eljárását. A látogatás során a Csádi Élelmiszer-minőségellenőrzési Központ (CECOQDA) vezetője együttműködési megállapodást is aláírt a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.-vel.

Kocsis Róbert, a több mint egy évszázados múlttal rendelkező intézet ügyvezetője elmondta, hogy a tevetej értékes táplálék a kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt, valamint a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik. A feldolgozási technológia meghosszabbítja az eltarthatósági időt, higiénikus fejést tesz lehetővé, és biztosítja a kiskereskedelmi láncok teljes ellátását is. Az ügyvezető hozzátette, hogy a tapasztalataik birtokában szívesen működnek együtt minden olyan országgal, amelyik megkeresi őket.

Soudy Imar Djibrine, a CECOQDA igazgatója elmondta, az élelmiszeripari és élelmiszer-ellenőrzési együttműködés terén is szorosabban együtt kíván működni a magyar partnereivel – ez pedig a csádi gazdasági nyitás politikájának az eredménye. A kialakult kapcsolatok elősegíthetik, hogy a helyi termékeket, köztük a tevetejből készült árucikkeket win-win jellegű együttműködéssel értékesítsék.

Hasonló cikkünk:  Már igényelhető az aranyvízum, de nem tolonganak a külföldi gazdag befektetők

A tevetej feldolgozása mellett fontos megemlíteni azt is, hogy a békepárti magyar kormány 200 magyar katonát küld Csádba, hogy hozzájáruljon a Száhel-övezet stabilitásához a migráció csökkentése érdekében, és mivel a magyar kormány érdeke a nemzetközi béke, részt kell vennie az országnak a terrorizmus elleni harcban is.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...