Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Harmadik alkalommal szervezett karmesterkurzust a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Hírös Agóra

- Advertisement -

Idén nyáron is hatalmas érdeklődés és többszörös túljelentkezés övezte a Jorma Panula világhírű professzor nevével fémjelzett nemzetközi karmesterkurzust. A június 26. és július 1. közötti eseményre maga a Maestro választotta ki a 9 aktív résztvevő karmestert, akik a világ minden tájáról, Japánból, Kínából, Szingapúrból, Finnországból, az USA-ból, Németországból és Portugáliából – érkeztek Kecskemétre.

Forrás: MannaPhoto

A résztvevők kiválogatása egy videós anyag beküldése alapján történt, ezt követően a szerencsés tehetségek a Mester előtt élőben bizonyíthattak. A napi 4 órás próba alatt fejenként 22 perc zenekar előtti vezénylés várt a fiatal karmesterekre, amelyekről videófelvétel készült. Az ifjú karmesterek és a zenekar közötti zavartalan munka érdekében, csak a délutáni videóanalízis során értékelt a karmestermogul.

A programot Jorma Panula és Hollókői Huba a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője állította össze. A képzés barátságos és fegyelmezett hangulatban telt a teljes stáb jól érezte magát. A résztevők július 1-jén ünnepélyes zárókoncerten léptek fel a Hírös Agóra Színháztermében. A koncert elején Jorma Panula adta át a diplomákat a résztvevőknek. A záróműsorban az alábbi művek csendültek fel: Mendelssohn: Hebridák nyitány,  Sibelius: Palleas et Melisande,  Verdi: Prelude a La Traviata, Mozart: Cosi fan tutte nyitány, Beethoven: Első szimfónia.

Forrás: MannaPhoto

A rendezvényt a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel jövőre is megszervezik, de addig sem kell nélkülöznünk a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játékát, hiszen nyáron még találkozhatunk velük a főtéren. A Kodály Fesztivál a hangulatában egyedülálló Atmoszféra koncerttel zárul július 28-án, vasárnap este 9 órakor. Az ingyenes eseményre szeretettel várnak mindenkit.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bács-Kiskun vármegyében is nagyot zuhanhatott a megtakarítások reálértéke, 3 évet elvesztettek a megtakarítók

Az infláció miatt nagyot zuhant a megtakarítások reálértéke, a Bankmonitor számításai szerint országosan 3 évet „vesztettek el” a magyarok. Süle-Szigeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version