fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Kecskeméten a lakások több mint harmadában van légkondi

- Advertisement -

Egy 2022-es felmérés szerint Magyarországon a lakások 27,6 százalékában volt légkondi, ami a becslések szerint jócskán elmarad a 35 százalékos világátlagtól – derül ki a Telex cikkéből. Kecskeméten a lakások több mint harmada, 38 százaléka légkondicionált.

A négymillió magyar lakásból tehát egymillió feletti a klimatizált otthonok száma, de területi eloszlásuk igen eltérő.

A megyei jogú városok közül Szeged áll a legjobban, ott majdnem minden második lakásban van klíma. Ez az arány Kecskeméten 38, Miskolcon pedig 19 százalék.

A KSH mérései alapján megállapítható, hogy a legmelegebb térségekben a legmagasabb a klimatizált otthonok aránya, de egyéb tényezők is befolyásolják a statisztikát. Például az adott település jövedelmi szintje, lakásállománya, annak minősége, valamint a helyi gazdaságszerkezet. Az országos térképet a Telex cikkében lehet megtekinteni.

Hasonló cikkünk:  Ezt rajzolta az egyik honvédségi Airbus az égre

A fővárosban 37,4 százalék a légkondival ellátott lakások aránya, itt a kerületek között látni nagyobb különbségeket. A jelentős műemléki védettségű épületekkel rendelkező kerületekben 30 százalék alatti a klímával felszerelt ingatlanok aránya, míg a XIII. kerületben ez az arány 40 százalék körüli.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...