fbpx
18.1 C
Kecskemét
2024. július 4., csütörtök

FRISS HÍREK

Kiberbűnözés elleni kampány indulhat Kecskeméten, 93 millió forintból

- Advertisement -

A kiberbűnözést megakadályozó prevenciós programokra, tudatosságnövelő, figyelemfelhívó és tájékoztató előadásokra nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A projekt összköltségvetése bruttó 93 millió forint lenne.

A támogatási kérelmet a Belső Biztonsági Alap Plusz elnevezésű program olyan felhívására küldte be az önkormányzat, amelynek célja a súlyos és szervezett, határon átnyúló bűncselekmények megelőzése és prevenciós kampányok megvalósítása. A város a Neumann János Egyetemmel konzorciumban tervezi a kiberbűnözés elleni fellépést és felvilágosítást nemcsak Kecskeméten, hanem a környező településeken is.

A június 27-ei közgyűlésre készült előterjesztésben az is olvasható, hogy a projektet „széles körű marketingtevékenységgel támogatva” képzelik el, és a teljes lakosságot szeretnék elérni, de kiemelten az általános és középiskolás diákokat, a hazai és külföldi egyetemi hallgatókat, az időskorúakat, a vállalati szektor munkatársait, valamint az intézmények, önkormányzatok dolgozóit.

Hasonló cikkünk:  Építési hulladéktól szabadultak volna a tetten ért illegális szemetelők

Az önkormányzat széles körű partnerségben tervezi a programok megszervezését, a pályázat előkészítésében is részt vevő megyei rendőr-főkapitányság mellett bevontak több civil szervezetet és intézményt, hogy minél több embert elérjenek Bács-Kiskunban. Úgy vélik, az előadásokkal, személyes kitelepülésekkel, médiamegjelenésekkel javítható az emberek általános biztonságérzete, csökkenthető a kibertérben elkövetett bűncselekmények száma, erősíteni lehet a jogkövető kultúrát, illetve népszerűsíteni a bejelentési platformokat.

A projekt bruttó 93,1 millió forintos költségvetését teljes mértékben pályázati forrásból biztosítanák (az önkormányzat 38,1 millió, az egyetem 55 millió forintot kapna). A program a támogatás megítélése esetén szeptemberben indul, és 2026 végéig tart.

A képviselő-testület a még május 31-én benyújtott támogatási kérelmet utólag, egyhangúlag jóváhagyta június 27-ei ülésén, egyúttal felhatalmazta további intézkedésekre a polgármestert.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...