fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Lázár szerint szükségszerű egy integrált nemzeti közlekedési vállalat létrehozása

- Advertisement -

Januártól megszűnik a Volánbusz és teljesen beolvad a MÁV-ba, ebben az intézkedésben pedig több régi volános a cég temetését látja. Lázár János Facebookon erre így reagált: csak rendet teszünk!

Tíz éve kezdődött az integrációs folyamat és a Volánbusznak a MÁV-ba történő beolvasztásával csak pont kerül ennek a végére – közölte az építési és közlekedési miniszter.

Lázár szerint a „hatékony és fenntartható működéshez egyetlen nagy, integrált nemzeti közlekedési vállalatra van szükség, ami a magyar vasúttársaság bázisán épül fel. Egységes tarifarendszer és menetrend, kisebb, de hatékonyabb vezetés, a felesleges párhuzamosságok fenntartása helyett összehangolt közlekedési szolgáltatások.”

Hozzátette, hogy a vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer ennek megteremtéséről szól. Egy a cég, egy a szolgáltatás és három a márkanév: MÁV, Volán és HÉV. A többi csak az eddigi átláthatatlan cégstruktúrán élősködő kisebb-nagyobb erőcsoportok utóvédharca – zárta a posztot Lázár János.

Hasonló cikkünk:  Szijj László cége építheti Mohácsnál a következő Duna-hidat, ami a legdrágább is lesz egyben

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...