Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Magyarország enyhített az oroszok vízumkorlátozásán, Weber szerint ez nyitott kapu a kémek számára

- Advertisement -

A magyar kormány a közelmúltban arról döntött, hogy enyhíti az orosz munkavállalók vízumkorlátozását, ami Manfred Weber szerint nyitott kaput jelent a kémek számára. Az Európai Néppárt elnöke sürgette az uniós vezetőket, hogy hozzanak intézkedéseket a magyar lépéssel szemben – írja az Euronews.

A júliusban bevezetett gyorsított vízumrendszer az eddig is létező Nemzeti Kártya bővítését jelenti, így most már hat másik országgal együtt Oroszország és Belarusz állampolgárai is biztonsági ellenőrzés és egyéb korlátozások nélkül léphetnek be Magyarországra, azaz a schengeni övezet területére.

Ez az intézkedés komoly nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, ami lehetőséget ad át nem vizsgált oroszok szabad utazásának az EU nagy részén – emelte ki Weber. Ez ügyben levelet is írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, amiben sürgős intézkedéseket szorgalmazott, arra kérve őt, hogy a következő, októberi csúcstalálkozón vesse fel a kérdést.

Weber hozzátette, amellett, hogy a rendszer szükségessége megkérdőjelezhető, kiskapukat is nyithat a kémtevékenység számára. Szerinte egy ilyen politika az oroszok számára megkönnyítheti a schengeni övezeten való átutazást, megkerülve ezzel az uniós jog szerinti korlátozásokat.

Budapest közölte, hogy az érintettek közül sokan az orosz technológiával épülő paksi atomerőművön dolgoznak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version