fbpx
24 C
Kecskemét
2024. július 8., hétfő

FRISS HÍREK

Orbán Moszkvába utazhat két nappal az ukrajnai látogatása után

- Advertisement -

Orosz és ukrán lapok Panyi Szabolcsra, a Direkt 36 és a VSquare munkatársára hivatkozva arról írnak, hogy Orbán Viktor két nappal kijevi látogatása után Moszkvába utazhat.

Panyi az angol nyelvű Twitter-oldalán publikálta a hírt, hogy Orbán és Szijjártó Péter külügyminiszter július 5-én Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz mennek – ezt vette át az orosz ellenzéki Meduza és az ukrán Ukrajinszka Pravda.

Ezután egy magyar kormányzati forrás is megerősítette az értesülést a Szabad Európának, és a Financial Times is beszámolt a küszöbön álló útról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pedig arról posztolt, hogy Ukrajna nélkül nem lehet Ukrajnáról tárgyalni.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa arról tájékoztatott, hogy a magyar kormányfő július 5–6-án Susában vesz részt a türk országok vezetőinek tanácskozásán.

Hasonló cikkünk:  Az NVB a főpolgármesteri választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámolása után Karácsony Gergelyt hozta ki győztesnek

Orbán Viktor lehetséges moszkvai útja kapcsán az Ukrajinszka Pravda felidézte a magyar miniszterelnök úgynevezett „béketervét”, valamint azt is, hogy az Orbán–Zelenszkij találkozó napján Szijjártó Péter külügyminiszter felhívta orosz kollégáját-barátját, Szergej Lavrovot.

Orbán és Putyin legutóbb tavaly októberben, Pekingben találkoztak, az „Egy övezet, egy út” fórumon.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bács-Kiskun vármegyében is nagyot zuhanhatott a megtakarítások reálértéke, 3 évet elvesztettek a megtakarítók

Az infláció miatt nagyot zuhant a megtakarítások reálértéke, a Bankmonitor számításai szerint országosan 3 évet „vesztettek el” a magyarok. Süle-Szigeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...