fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Putyin elnök úr! – konferálta fel Joe Biden a mellette álló Volodimir Zelenszkijt

- Advertisement -

„Most átadom a szót Ukrajna elnökének, akinek a bátorsága éppúgy megvan, mint az elszántsága. Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr!” – vezette fel Joe Biden Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a washingtoni NATO-csúcstalálkozó utolsó napján egy közös aláírási ceremónián.

Biden ezzel olyan bakit követett el, amely tovább növeli a szellemi frissességével kapcsolatos aggodalmakat, és ami azzal fenyeget, hogy az elnökválasztási kampányát is meghiúsítják. Az amerikai elnök amikor felismerte a hibát, visszalépett a mikrofonhoz, és így próbált javítani:

„Putyin elnök úr? Meg fogjuk verni Putyin elnököt. Zelenszkij elnök úr. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzem Putyint. Van miért aggódnunk miatta. De mindegy is, elnök úr!”

Biden mindössze egy órával a sajtótájékoztatója előtt bakizott, amelyen szabadon lehetett kérdezni tőle bármit. A cél az volt, hogy bizonyítsa, alkalmas a kampányolásra és Trump legyőzésére, amit egyre többen kétségbe vonnak.

Hasonló cikkünk:  Bajnai szerint Orbánék hosszabb távon a huxitra játszanak

A Guardian szerint a megjegyzés jól hallható sóhajtásokat váltott ki a teremben, ahol a két elnököt tanácsadók tucatjai kísérték, és a sajtóközpontban, ahol újságírók százai követték a beszédet élőben, egy belső televíziós közvetítésen keresztül.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...