fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Átadták a hétszáz millió forintból megújult KTE pályát

- Advertisement -

Vasárnap már az új pályán indítja az idényt a kecskeméti focicsapat, ugyanis szerda kora délután hivatalosan is átadták a hétszáz millió forintból felújított Széktói Stadiont. 

Az ünnepélyes használatba vétel alkalmából szervezett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a teljes felület új rétegrendet kapott, ami más pályák műszaki tapasztalatai alapján készült. A korszerűsítés nem csak közvetlenül a pályát érintette, hisz környezetkímélő szempontokat is figyelembe vettek, így az új rendszernek köszönhetően a már működő biomassza üzem látja el távhővel az épületet és a pályát egyaránt.

– A pálya fejlesztése nagy előrelépés a klub számára – fogalmazott Dr. Filus Andor a Kecskeméti TE ügyvezetője a szerdai átadáson. Kiemelte, hogy ez összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg, így megköszönte a kormány, az MLSZ, a város és a támogató vállalkozók segítségét.

Az átadón jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony, aki szerint komoly értéknövelő beruházás történt a város életében.

„Magyarország legjobb minőségű pályája jelenleg itt található – fogalmazott Szemereyné.”

A napokban megkötötték a karbantartási eszközök beszerzésére vonatkozó támogatási szerződést, így a zavartalan működés hosszú távon is biztosított lesz – fogalmazott a polgármester.

Hasonló cikkünk:  Jövő héten már mindkét autista csoport tanulhat a Rákóczi-iskolában

Vámos Tibor az MLSZ versenyigazgatója történelmi pillanatnak nevezte az eseményt és külön kiemelte, hogy a határidőket ilyen pontosan sikerült betartani a bajnoki rajt előtt.

A pálya vonalvezetése 1 méterrel változott, ugyanis az átalakítás során figyelembe vették, hogy a játékoskijáróval pontosan szembe kerüljön a felezővonal. Méreteit tekintve – az UEFA szabályainak megfelelően – standard 105X68 méteres a pálya, amit egy méteres élőfüves, majd négy méteres műfüves sávval kerítettek körül.

– A vasárnapi rajtig néhány apró munkálat még hátra van, többek között a VAR-rendszert is újra kell kalibrálni – mondta el Dr. Filus Andor, valamit megjegyezte, hogy minden adott ahhoz, hogy újra történelmet írjon a kecskeméti csapat.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...