fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Veréssel fenyegettek egy beteg férfit a kecskeméti kórházban, mert rossz helyen parkolt

- Advertisement -

Olvasónk 2024. május 20-án visszatérő, erős vesegörcsei miatt kényszerült bemenni munkahelyéről a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházba. Elmondása szerint robogója nem „szakszerű” leparkolása miatt a kórház biztonsági szolgálatának alkalmazottai verbálisan inzultálták és veréssel fenyegették, később pedig a kiérkező rendőröktől sem kapott segítséget. A beteg végül ellátatlanul, megalázva és megszégyenítve tért haza.

Az autóbusz-vezetőként dolgozó kecskeméti férfi a mentőbejáró felől érkezett meg járművével a kórház területére. A bejárat előtt arra lett figyelmes, hogy mindkét sorompó nyitva van, a bódéban pedig csak egy ég felé álló lábat látott – azt gondolta, hogy a portás alszik, ezért behajtott, mert már nagyon szenvedett fájdalmaitól.

Olvasónk elmondta: erős fájdalmai miatt képtelen volt sétálni, így minirobogóját a háziorvosi ügyelet bejáratának közelében támasztotta le, de szerinte teljesen biztos, hogy az senkit sem zavart, hiszen szabadon lehetett tőle közlekedni.

A zsúfolt előtérben várakozott, amikor odalépett hozzá két férfi, akik – mint később kiderült, a biztonsági szolgálat alkalmazottai – bemutatkozás nélkül azt sérelmezték, hogy nem ott jött be robogójával, ahol kellett volna. A beszélgetés hamar inzultálássá fajult, a beteg férfit többek között azzal is sértegették, hogy buszsofőr.

„Ha kijössz, még betegebb leszel” – reagált a vagyonőr a férfinak arra a kérésére, hogy hagyják békén, mert nagyon rosszul érzi magát, hatalmas fájdalmai vannak.

Az atrocitás miatt a beteg férfi rendőri segítséget kért. A kiérkező rendfenntartók meg sem hallgatták a panaszait, hanem ugyanazt ismételgették, amit a biztonsági szolgálat alkalmazottai: azonnal tolja el a robogót az orvosi ügyelet elől. A férfi nekik is próbálta elmagyarázni, hogy nincs abban az állapotban, hogy gyalogoljon, de senki sem foglalkozott vele. A biztonságiak és a rendőrök az orra előtt arról beszélgettek, hogy „nem is néz ki annyira betegnek”.

„Több civil gépjármű is volt a feljáróban, de azok senkit nem zavartak” – tette hozzá a csalódott férfi.

A beteg végül megszégyenítve, megalázva és ellátatlanul kényszerült hazamenni, mert ahogyan fogalmaz: sem ereje, sem türelme nem volt ilyen körülmények között kivárni a körülbelül 5 órás várakozási időt. Szerinte a kórház területén sérültek az emberi méltósághoz való jogai. Továbbá az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről 2. címének 6. paragrafusa kimondja:

„Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátáshoz, valamint fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez.”

A férfi kiemelte: a rendőr felírta az adatait, nem tájékoztatta semmilyen intézkedésről, ennek ellenére feljelentette behajtani tilost jelző forgalmi tábla figyelmen kívül hagyása miatt. Végül kiderült, hogy ilyen szabályszegést nem követett el, ezért visszavonták a feljelentést. A beteg panaszt is tett a kórháznál, amelynek kapcsán a Securimaster Protect Plusz Kft. – információink szerint a kórház területén a biztonságért és a vagyonvédelemért felelős cég – az intézkedés kivizsgálása során megállapította, hogy az jogszerű, szakszerű, arányos, biztonságos és szükséges mértékű volt.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti kisvasút: a hajtányosok várhatóan idén elkezdik rendbe tenni Kiskőrös felé is a vonalat

Zárásképp olvasónk elmondta: a biztonsági szolgálat alkalmazottai végig a kórház szabályzatára hivatkoztak, ám szerinte nem tájékoztatják kellőképpen a szabályokról a betegeket. Hozzátette, az esete nem egyedi, már több hasonló ügyről is hallott az ismerőseitől.

Szerettünk volna utánajárni, hogy pontosan milyen viszony van a kórház és a vagyonvédelmi cég között, ezért telefonon érdeklődtünk. A kórház nyilvános telefonszámáról kapcsoltak minket a biztonsági szolgálat állítólagos vezetőjéhez, aki elmondta, hogy a Securimaster Protect Plusz Kft. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal(KEF) áll kapcsolatban, a KEF pedig a kórházzal.

Amikor az állítólagos biztonsági vezető realizálta, hogy éppen egy újságíróval beszél (ezt a beszélgetés elején és közben is jeleztük számára), akkor az addig mondottakat visszavonta, és leszögezte, hogy ő már nem dolgozik ott.

Az esettel kapcsolatban írásos formában megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat is. A rendőrség adatvédelmi okok miatt nem adhatott tájékoztatást, a kórháztól egyelőre nem érkezett válasz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...