fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Vitézy Dávidnak nem sikerült fordítania, újra Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

- Advertisement -

A három napig tartó érvényes szavatok újraszámolása után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén bejelentette, hogy Karácsony Gergely 293 szavazattal nyerte meg a június 9-i főpolgármester-választást Vitézy Dávid előtt.

Az új eredmény:

  • Karácsony Gergely 371 538 szavazat,
  • Vitézy Dávid 371 245 szavazat,
  • Grundtner András 38 984 szavazat.

Az NVB pénteki sajtónyilvános ülésének egyetlen napirendi pontja volt: „jogorvoslati kérelmek elbírálása (főpolgármester-választás eredményének megállapítása)”. Az eredmény kihirdetése után az erről szóló határozat tervezetéhez szóltak hozzá az NVB tagjai.

Csonka Krisztián szerint ez egy jó főpróba volt a 2026-os választásokra, de az is biztos, hogy sok mindent át kell gondolni. Fazekas Tamás pedig azt mondta, reméli, hogy ehhez hasonló esemény többet nem fog előfordulni. „Az kétségtelen, hogy a rendszer korrekcióra szorul” – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Kilencszer győzött a választásokon – nagyinterjú Szabó Gellérttel, Szentkirály polgármesterével

A június 9-i önkormányzati választáson Karácsony Gergely 324 vokssal győzött, ami 41 szavat előnyre csökkent, amikor a június 9-én érvénytelennek nyilvánított szavazatokat újra megszámolták. A Kúria legutóbbi döntése alapján az összes érvényes voksot újra kellett számolni, ami három napon át zajlott, ennek az eredménye lett a 293 szavazat előny Karácsony Gergely javára.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...