Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

500 millió forintot nyertek egy pályázaton, de a beruházás nem valósult meg

- Advertisement -

A Hajdúsági Fiatalokért Kulturális Egyesület (HAFKE) turizmusfejlesztés címen 500 milliót nyert EU-s pályázaton, miután egy ifjú KDNP-s EU-s pályázati szakértő átvette az egyesület vezetését. A pénzen kisvasutas élményparkot kellett építeniük ugrálóvárral, csúszdával, étteremmel – írja a 444.hu.

Vagyis kellett volna építeniük, de a projektből nem lett semmi, a HAFKE elérhetetlen, a vezetése pedig lecserélődött. A pénz nagy részét „céltól eltérő felhasználás” miatt már visszavette az állam, 21 milliót a mai napig követel rajtuk.

A 444 feltárta a civil szervezet történetét, eszerint az egykori elnök, Szajbert Ákos eltűnt a közéletből, és a pályázatokkal foglalkozó civil állásából is távozott. A sztoriban egyvalaki van, aki azóta is a posztján van: egy debreceni KDNP-s képviselő, Korbeák György, a megyei fejlesztési ügynökség ügyvezetője.

A lap a történet több szereplőjét megkereste, így Szajbertet is, aki azt válaszolta, hogy hét éve kilépett a HAFKE-ból, „az említett projekt tervezésig jutott el, és nem lett megvalósítva, de a részleteket nem tudom, mert én csak a projekt elejéig voltam elnöke, tagja az egyesületnek”. Hozzátette, hogy nem igazán emlékszik a részletekre.

Korbeák György a megkeresésre válaszul azt írta, azért nem valósult meg a projekt, mert „az engedélyezési eljárás, kiviteli terv és közbeszerzés lefolytatása elhúzódott.”

2019 és 2023 között a HAFKE vezetője volt papíron S. József, aki a közbeszerzési dokumentációkban kapcsolattartóként szerepel névvel, elérhetőséggel. Ő telefonon azt mondta, szerinte tévedés, hogy őt nevezik meg a dokumentumok, mert ő ilyesmivel akkor sem foglalkozott, amikor még benne volt az egyesületben. Azt állította, nem volt rálátása a beruházásra, így nem tud segíteni abban, hogy mi történt akkoriban a projekttel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version