Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A Carson Comával búcsúzhattunk el a nyártól Kecskeméten

- Advertisement -

Augusztus 30-án, pénteken este az Ápoló Klubban lépett fel Magyarország egyik leghíresebb zenekara, a Carson Coma. Az alternatív rockot játszó bandára – mint az ország szinte bármely pontján – Kecskeméten is sokan voltak kíváncsiak. Megérdemelten, hiszen fantasztikus hangulatot varázsoltak a színpadra, és hatalmas koncerttel búcsúztatták el a nyarat.

A Carson Coma még 2019-ben adta ki első albumát (Corduroy Club), mára összesen négy nagylemezzel és mintegy 180 ezer havi hallgatóval rendelkeznek a világ egyik legnagyobb zenei streamingplatformján. Mondhatjuk tehát, hogy populárissá nőtte ki magát a kezdetben rétegzenét művelő együttes.

Dalaiknak köszönhetően nemcsak rajongók tízezreire tettek szert, de bezsebeltek néhány hazai elismerést is. A teljesség igénye nélkül: 2020-ban, karrierjük első periódusában Fonogram díjat nyertek az év hazai felfedezettje kategóriában, idén az év hazai alternatív vagy indie rock albumáért járó díjjal lettek gazdagabbak.

Történetük nem gyakori, de a mai magyar zene kedvelőinek legnagyobb örömére nem is egyedi. Ahogyan korábban beszámoltunk, a Pogány Induló is fellépett már az Ápoló Klubban, akik egészen más műfaji határok között alkotnak ugyan, de egy dologban nagyon hasonlítanak: mindketten a szubkultúrákban edződve nőttek populárissá.

A szórakozni vágyók természetesen Kecskeméten is hatalmas érdeklődéssel fordultak a Carson Coma felé, és a zenekar már a legelején feltüzelte az egyébként is emelkedett hangulatot. A katarzist legtisztábban a FELDOBOM A KÖVET és az Immunissá válunk hallatán élhette át a közönség. De a Kék Hullám Kemping vagy azok a dalok, amelyeket a szerző nem ismer név szerint, szintén betaláltak.

Fotó: KecsUP

A nyárnak tehát Kecskemét is méltó módon búcsút intett, de ez nem jelenti azt, hogy sztárfellépők nélkül maradunk az év hátralévő részében: az Ápoló Klub szeptemberi „táncrendjében” szerepel többek között Desh, a Csaknekedkislány, a ByeAlex és a Slepp, az Elefánt és a Tankcsapda is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version