Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A kormány szabadon engedte az elítélt embercsempészek 90 százalékát

- Advertisement -

A magyar bűnüldöző szervek az elmúlt években 2544 embercsempészt juttattak rács mögé, közülük ma már csak 254 van börtönben – ugyanis a kormány az elfogott külföldi embercsempészek 90 százalékát szabadon engedte.

A Belügyminisztérium szerint jelentős költségvetési megtakarítást eredményezett az elítélt külföldi embercsempészek kiengedése és kitoloncolása, valamint csökkentette a büntetés-végrehajtási intézmények zsúfoltságát – derült ki az ATV kérdéseire küldött válaszból.

Magyarországon enyhébb esetben egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az embercsempészet, súlyosabb esetekben akár nyolc-tíz év is kiszabható. Egy új szabályozás szerint viszont az elengedett külföldi embercsempészeknek mindössze 72 óra áll rendelkezésre, hogy elhagyják az ország területét.

Varsányi Áron szakértő szerint „2290 ember szabadon lett engedve, és senkinek fogalma sincsen, hogy a kontinensen vagy Magyarországon belül pontosan mit csinálnak. Szinte biztos, hogy ugyanúgy folytatják tevékenységüket, mint korábban”.

Tompos Márton, a Momentum elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az elengedett embercsempészek akár 30 milliárd forintnyi forgalmat bonyolíthattak le, és most visszatérhetnek a feketegazdaságba. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azonban a kormány a veszélyes embercsempészeket nem engedte el, csak a sofőröket.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version