fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

A Kutyapárt rendezésében klímaváltozási előadást tartottak Helvécián

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt meghívására csütörtökön dr. Vasárus Gábor geográfus kutató, terület- és településfejlesztő tartott előadást Homokhátság és klímaváltozás címmel Helvécián, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban.

Sorra dőltek meg nyáron a melegrekordok, eddigi egyik legjobb évüket zárhatják a klímások, és talán végre mindannyian észbe kaptunk. Egyre több helyen olvashattuk, nézhettük meg grafikonokon, hogy milyen meleg lesz hazánk városaiban akár csak 30-40 év múlva, ha nem fordítunk több energiát a környezettudatosságra. A klímaváltozás talán még sosem volt ennyire aktuális.

A helvéciai előadáson bevált hazai és nemzetközi jógyakorlatok és rosszul sikerült beavatkozások elemzésén keresztül vázolták fel, hogy az Alföld – mint az európai klímaváltozásnak egyik legjobban kitett tája – esetében hogyan tudjuk csökkenteni a káros hatásokat.

Képes-e egyetlen ember befolyásolni a klímaváltozás menetét Mit tehetünk a gyakorlatban? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket is boncolgatott szakértői szemmel dr. Vasárus Gábor, aki természetesen az igen aktív és szépszámú közönség kérdéseit sem hagyta megválaszolatlanul.

Hasonló cikkünk:  Átlagosan 25 napot kell várni szakellátásra a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban

„A médiában nagyon sok tévhit és igazság kering – akár pró akár kontra. Egy ilyen ismeretterjesztő előadás a tévhitek cáfolásán túl arra is alkalmas, hogy az emberek egy kicsit elgondolkodjanak: itt helyben mit tudnak tenni. Nem is feltétlenül a klímaváltozás elleni cselekvésekre gondolok, hanem arra, hogy a létező hatásokat helyeben hogyan tudják csökkenteni” – nyilatkozta megkeresésünkre dr. Vasárus Gábor.

„Az előadásnak az volt az elköszönő mondata, hogy a világ nem a véleményektől változik, hanem a példáktól” – emelte ki. Hozzátette: a végén kaktuszokat osztogattak, mert az túl fogja élni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...