Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A Kutyapárt rendezésében klímaváltozási előadást tartottak Helvécián

- Advertisement -

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt meghívására csütörtökön dr. Vasárus Gábor geográfus kutató, terület- és településfejlesztő tartott előadást Homokhátság és klímaváltozás címmel Helvécián, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban.

Sorra dőltek meg nyáron a melegrekordok, eddigi egyik legjobb évüket zárhatják a klímások, és talán végre mindannyian észbe kaptunk. Egyre több helyen olvashattuk, nézhettük meg grafikonokon, hogy milyen meleg lesz hazánk városaiban akár csak 30-40 év múlva, ha nem fordítunk több energiát a környezettudatosságra. A klímaváltozás talán még sosem volt ennyire aktuális.

A helvéciai előadáson bevált hazai és nemzetközi jógyakorlatok és rosszul sikerült beavatkozások elemzésén keresztül vázolták fel, hogy az Alföld – mint az európai klímaváltozásnak egyik legjobban kitett tája – esetében hogyan tudjuk csökkenteni a káros hatásokat.

Képes-e egyetlen ember befolyásolni a klímaváltozás menetét Mit tehetünk a gyakorlatban? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket is boncolgatott szakértői szemmel dr. Vasárus Gábor, aki természetesen az igen aktív és szépszámú közönség kérdéseit sem hagyta megválaszolatlanul.

„A médiában nagyon sok tévhit és igazság kering – akár pró akár kontra. Egy ilyen ismeretterjesztő előadás a tévhitek cáfolásán túl arra is alkalmas, hogy az emberek egy kicsit elgondolkodjanak: itt helyben mit tudnak tenni. Nem is feltétlenül a klímaváltozás elleni cselekvésekre gondolok, hanem arra, hogy a létező hatásokat helyeben hogyan tudják csökkenteni” – nyilatkozta megkeresésünkre dr. Vasárus Gábor.

„Az előadásnak az volt az elköszönő mondata, hogy a világ nem a véleményektől változik, hanem a példáktól” – emelte ki. Hozzátette: a végén kaktuszokat osztogattak, mert az túl fogja élni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version