fbpx
10.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 14., szombat

FRISS HÍREK

A rendőrök szinte mindenre is kíváncsiak, amikor ellenőrzik a gyermekvédelemben dolgozókat

- Advertisement -

Elkezdődött a kifogástalan életvitellel összefüggésben a gyermekvédelemben dolgozók rendőri ellenőrzése. Ahogy a KecsUP is megírta a Népszava cikke alapján, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság adatai szerint eddig 265 munkavállaló távozott a gyermekvédelemből országosan, ami az intézményekben dolgozók bő 6 százalékát jelenti.

Népszava egy újabb cikkben számolt be arról, hogy a nevelőszülők és intézetben dolgozók milyen procedúrán esnek át a vizsgálat során.

Az egyik érintett elmondta, hogy megnézték a lakásukat, kikérdezték a szomszédokat, belenéztek a fiókokba, és megkérdezték, tartanak-e otthon alkoholt. Arra is kíváncsiak voltak, hogy miért dohányoznak a lakásban, miközben csak a most divatos hevítéses cigit használták.

Egy másik beszámoló szerint „sátánista jelképeket kerestek”, még a tyúkólba is benéztek. Volt olyan is, hogy két nap telt el a telefonhívás és a látogatás között, az egyik rendőr egyből a szomszédhoz csöngetett be, a másik a családnál ült le.

Hasonló cikkünk:  Az ÁSZ soron kívüli adatszolgáltatásra kötelezi az önkormányzatokat

„Rákérdezett a havi bevételükre, és a törlesztőrészlet nagyságára, majd a lakásban kellett végigvezetnünk őket, és fényképeken szereplő családtagokról meséltettek minket” – szól az egyik beszámoló.

Az egyik nevelő szerint akik kitöltötték az adatlapot, azok közül a jövőben sokan felmondanak, mert „idegösszeroppanást kapunk.”

Azok az intézeti nevelők, aki most párban 20-30 gyerekkel vannak, a kényszerű összevonások miatt a jövőben 50-nel lesznek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az időjárás miatt elmarad a pénteki ByeAlex koncert Kecskeméten

Az Ápoló Klub és ByeAlex is arról tájékoztatta a nyilvánosságot a Facebookon szeptember 13-án pénteken, hogy elmarad az esti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...