fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Az amerikai külügyminiszter reméli, hogy Magyarország hisz a demokratikus értékekben

- Advertisement -

„Az Amerikai Egyesült Államok nevében tolmácsolom jókívánságainkat a magyar nép felé Szent István napján, a több mint ezeréves Magyarország alapításának évfordulóján” – írta Antony J. Blinken amerikai külügyminiszter egy közleményben.

Így folytatta:

„Huszonöt évvel ezelőtt Magyarországot bevették a világtörténelem legsikeresebb védelmi szövetségébe. Magyarországot a demokratikus jövő iránti elkötelezettsége miatt fogadták be a NATO-ba. Ezt az elkötelezettséget, akárcsak a népeink közötti mély kötelékeket, meg kell védeni, és ez kell képezze a Magyarország és az Egyesült Államok közötti kapcsolat alapját.

Ezen az ünnepi napon remélem, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti szorosabb, a demokratikus értékekben, a közös biztonságban és a jólétben gyökerező kapcsolat kialakításán tudunk dolgozni. A népeink közötti mély barátság és a két nemzetet összekötő gazdag történelem érdemes erre.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...