Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Csökkentik az idei legnépszerűbb állampapír kamatozását

- Advertisement -

Augusztus 16-tól lecserélik az eddigi évi 7 százalékos kamatot fizető Fix Magyar Állampapírt a 6,75 százalékos kamatozású FixMÁP-ra – jelentette be egy sajtóközleményben az Államadósság-kezelő Központ.

Az inflációtól függetlenül, egy előre megadott kamatszinten fizető FixMÁP esetében negyedévente van kamatfizetés, így aki a 7 százalékos sorozatból vásárol, az 3 havonta kapja meg az alaptőkéje 1,75 százalékát. Az új sorozatnál ez már csak 1,69 százalék lesz. Aki a három éves futamidő alatt korábban kivenné a pénzét, annak 1 százalékos büntetést számolnak fel.

Tavasszal lett népszerű a FiXMÁP, miután tavaly novemberben úgy lerontották az inflációkövető prémium állampapír-sorozatok kondícióit, hogy nem érte meg vásárolni őket.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version