fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Egy magyartanár szatirikus írással mutatja be az iskolák elkövetkező mindennapjait

- Advertisement -

A napokban jelent meg az a rendelet, ami szabályozza az általános iskolákba és a gimnáziumokba be nem vihető tárgyak körét, beleértve a mobiltelefonokat is. Ennek tiszteletére Tóth Attila, a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium magyartanára mininovellát tett közzé a Facebookon.

Az írás bemutat egy átlagos tanítási napot, amit szeptembertől élhetnek át egy iskola tanárai és diákjai. Íme néhány részlet a szatirikus műből:

Helyszín: egy nyolcosztályos budapesti gimnázium mobiltelefon-megőrző különterme (sajnos erre fel kell áldozni egy helyiséget az iskolából, igaz így néhány tanóra az ebédlőbe kerül át).

Történés: a tiltott, a tanulási folyamatot akadályozó bűnös tárgyak beszolgáltatása.

Feltűnően sok a telefonok között a régebbi modell: Alcatel 2005 D, Nokia 1100, kihajtós Motorola. Igen, a gyerekek ragaszkodnak a régi készülékeikhez, apáik levetett céges telefonjait szeretik, hiszen ezek praktikusan kicsik és megbízhatóak.

Hasonló cikkünk:  „Nincs más opció: nem mondhatjuk, hogy nincs kedvünk, elfáradtunk, feladjuk”

Vannak a legmegátalkodottabbak: ők egyszerűen nem adják le, mert úgy érzik, hogy a jogaikat korlátozzák. Ellenállók, partizánok, potenciális terroristák, cyber-bűnözők… (Résen lenni, megfigyelni, tetten érni, intézkedni, büntetni – esetleg informátorokat is igénybe lenni! „Ha megvan a tettes, táncol a tekkes.”)

Az üzenet, az a lényeg! Értse mindenki: rend, fegyelem, büntetés, látszat! Miért is nem csodálkozunk?

A teljes novellát elolvashatja a Qubit-en.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...