Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Már csak az előre, írásban megküldött kérdéseket lehet feltenni a közmeghallgatáson

- Advertisement -

Kecskemét közgyűlése közmeghallgatást tart szeptember 12-én a Városháza Dísztermében. Azok a helyi lakosok és civil szervezetek képviselői szólalhatnak fel, akik legalább 10 nappal az ülés előtt írásban (postán, vagy e-mailben) elküldték a kérdésüket vagy a javaslatukat a jegyzőhöz – ezt a következő 5 napban még megtehetik. A beadványuknak tartalmaznia kell a benyújtó nevét és lakcímét, helyben érdekelt szervezet esetén a székhelyét és a képviselő nevét, valamint a képviselt ügy rövid összefoglalását.

Tehát nem lehet már szabadon kérdést feltenni, mint korábban. Figyelni kell a helyi sajtót, vagy az önkormányzat honlapját, mikor tartják – az évi egy kötelező – közmeghallgatást, és jó előre megfogalmazni írásban a mondandót. Az időpontot az önkormányzatnak 30 nappal korábban közzé kell tenni, ennek augusztus 1-jén tettek eleget. A szigorúbb szabályokat 2021-ben vezették be, amikor megváltoztatták a közgyűlés működési rendjét.

Legutóbb tavaly októberben volt közmeghallgatás Kecskeméten, akkor 15 hónap után került sor a fórumra, amelyen összesen négyen tudták elmondani kérdésüket – számolt be részletesen az ülésről a KecsUP Kevés kérdező, kevés képviselő – kiüresedett a közmeghallgatás című írásában.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version