fbpx
23.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Javítsuk a munkahelyi környezetet különleges kertek kialakításával

- Advertisement -

Az ipari létesítményeknél is szükség van a kertek és a parkok megfelelő kialakítására. A munkavállaók is sokkal komfortosabban érzik magukat, ha egy parkban fogyaszthatják el ebédjüket, vagy egyszerűen csak sétálgathatnak a szünetekben. 

A kertépítés Budapest és annak környékén is bármikor megvalósítható, de arra figyeljünk, hogy hozzáértő céget bízzunk meg a kivitelezéssel. A zöld színnek már számtalan tanulmányban kimutatták stresszcsökkentő hatását, és több híroldal is írt már pozitív hatásáról, ezért nagyon fontos, hogy ezzel a lehetőséggel éljenek a vállalatvezetők is. 

Ökológia a középpontban

A nagyobb ipari parkok is törekednek a fenntarthatóbb és környezetbarátabb üzemeltetésre, így a gyepesítés, illetve a kertek kiépítése sokszor az elsődleges feladatok között szerepel. Természetesen ez nem új hír, hiszen ha csak Budapestet vesszük górcső alá, akkor is sok ilyen helyszínt találunk. A Kertelünk csapata is számos helyen segített már az ötletek megvalósításában.

Miben segíthet egy zöld terület?

A gyep telepítésével, illetve a kertépítéssel olyan esztétikus területeket lehet kialakítani, amelyek még funkcionalitást is rejtenek. A zajszint csökkentésében hatalmas szerep hárul a fákra és a bokrokra, és természetesen a levegő minőségét is javítják. Az esztétikus látvány miatt mind az alkalmazottak, mind pedig az ügyfelek sokkal jobban érzik magukat a területre belépve. 

Amennyiben jól párosítjuk a különféle növényeket, akkor a biológiai diverzitást fokozhatjuk. Azokon a helyeken, ahol nagyok a domborzati eltérések, segíthetünk talajstabilizációval. Egy zöldebb terület sokkal jobban képes a hő elnyelésére, így a nyári időszakokat is könnyebbé tehetjük az ott dolgozóknak.

Hasonló cikkünk:  Kertészkészlet, mint promóciós ajándék?

Javulhat a munkahelyi környezet

A munkahelyi hangulatot a természet közelségével javíthatjuk, és így pozitívabb munkakörülményeket biztosíthatunk az alkalmazottaknak. Rekreációs terekkel segíthetjük, hogy a munkaközi szünetekben kikapcsolódhassanak. Szociális interakciókkal csökkenthető a stressz szintje és elősegíthetjük, hogy a munkatársak még jobban megismerjék egymást. Láthatjuk, hogy a kertépítés nem csupán az esztétikáról szól, hiszen sok mindenre pozitív hatással lehet. 

A parkban akár egy családi napot is tarthatunk

Egy kellemesen kialakított kertben, vagy parkban arra is lehetőségünk nyílik, hogy különféle rendezvényeket szervezzünk. Gyakori, hogy a vállalatok családi napokat szerveznek. Miért ne lehetne ezt egy saját területen megoldani, aminek a bérléséért sem kell fizetni? A költségek megtakarításában is fontos szerepet töltenek be a zöld területek. 

Legyünk előrelátók és alaposan gondoljuk át, hogy milyen zöld területre, parkra vágyunk. A kivitelezéssel érdemes egy hozzáértő csapatot megbízni, hiszen ők már nem az első kertet tervezik. Pontosan tudják, hogy hol és mit érdemes megvalósítani, és melyek azok a növények, amelyek kevés gondozással is csodálatos légkört teremtenek az alkalmazottaknak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...