fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Jelentősen nőtt nyáron a Kecskeméten töltött nemzetközi vendégéjszakák száma

- Advertisement -

Több vendég szállt meg a vidéki szálláshelyeken június és júliusban, mint a tavalyi rekordévben – tudtuk meg a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ közleményéből. Budapest és a Balaton mellett a nyár slágerének számít több vidéki úti cél is; Kecskemét mintegy 27%-os növekedést ért el a nemzetközi vendégek szálláshelyi forgalmát tekintve.

Az NTAK adatai szerint a nyár első két hónapjában 2,9 millió utazó 7,9 millió vendégéjszakát töltött a fővároson kívül, ahol a magyarországi szálláshelyi forgalom több mint kétharmada realizálódott: 71%-a hazai, 29%-a pedig nemzetközi vendégekhez kötődött.

Egyes városok népszerűsége a belföldi vendégek körében nőtt leginkább, míg más desztinációkat inkább a külföldiek látogattak meg.

A legnagyobb vidéki belföldi vendégforgalom-növekedést – csaknem 6%-kal több vendégéjszakával – Szeged és térségében tapasztalták, ahol 127 ezer vendégéjszakát töltöttek a magyarok.

A külföldi vendégéjszakák tekintetében a legnagyobb emelkedést Budapesten kívül Debrecen és térsége érte el: a nemzetközi vendégek 245 ezer éjszakát töltöttek a nyár első két hónapjában, több mint 8%-kal meghaladva az egy évvel ezelőttieket.

A nemzetközi vendégek szálláshelyi forgalmát figyelembe véve Kecskemét is jelentős mértékű, körülbelül 27%-os növekedést ért el: a hírös város 30 ezer vendégéjszakát mutathat fel.

A nyár első két hónapjában a vidéki szálláshelyek tehát összesen – a tavalyihoz mérten 12%-os emelkedéssel – 142,8 milliárd forint árbevételt értek el. Ebből körülbelül 10,8 milliárd forintot a belföldi turizmus motorjának tekinthető SZÉP-kártyával fizettek a vendégek, ami a magyarok nyaraláshoz kapcsolódó összes kiadásának 12 százaléka.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...