fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Már igényelhető az aranyvízum, de nem tolonganak a külföldi gazdag befektetők

- Advertisement -

A kormány új aranyvízum-konstrukciója egyelőre nem mozgatta meg a vendégbefektetőket, így akik azon aggódtak, hogy Magyarországot a mindenféle kétes hátterű, ám schengeni vízumra és európai tartózkodásra utazó kínai, arab stb. gazdagok lepik el, nem lett igazuk.

Aranyvízumra azok a tehetősebb külföldiek tehetnek szert, akik 250 ezer euró értékben beszállnak valamelyik ingatlanalapba, vagy legalább egymillióval támogatnak egy egyetemi alapítványt, vagy legalább félmillió euró értékű ingatlant vásárolnak. A vízum igényléséhez nem kell hogy már meglegyen az adott befektetés, elég nyilatkozni a szándékról, és igazolni, hogy rendelkezésre áll a szükséges összeg.

Érdeklődő minden bizonnyal van, azonban az Országgyűlés és a kormány egyelőre csak papíron nyitotta ki az ország fizetős kapuját, az áthaladás technikai részleteinek térképét nem sikerült könnyen követhetőre formálni. A megfelelő ingatlanalapok kiválasztása átláthatatlan, csak sejteni lehet, hogy ismét főleg kormánybarát, s különösen a rozsdaövezetekben érdekelt üzleti körök nyerhetnek a konstrukción.

Hasonló cikkünk:  Támogatás és új álláslehetőségek Kecskemét vonzáskörzetében

Ugyanakkor az Idegenrendészeti Főigazgatóság közlése szerint szűk egy hónap alatt csupán három kérelem érkezett a vendégbefektetői vízumra, tartózkodási engedélyre pedig még egy sem.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...