fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Mégsem volt fényshow az augusztus 20-i ünnepségen Kecskeméten

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy idén sem lesz tűzijáték Kecskeméten, helyette – az előző évek példájára – fényshow-t csodálhatunk meg a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szervezte Hírös Hét Fesztivál keretein belül. A fényshow azonban nem valósult meg.

Kecskemét több alkalommal is szakított már a tradíciókkal, és az általában tűzijátékkal ünnepelt napokon nemet mondott a káros környezeti hatásokkal járó parádéra. Ilyen volt például a 2021-es augusztus 20-i lézershow vagy a 2023-as szilveszteri ünnepségen megjelenő fényjáték is.

A Hírös Hét Fesztivál programjai között idén sem találhattunk tűzijátékhoz kapcsolódó tervet. A keddi 20:30-as Szállj fel, szabad madár! című koncertshow leírásában helyet kapott azonban a ’fényshow’ megnevezés is, ebből arra lehetett következtetni, hogy – a koncert kíséretében – idén is ez az esemény pótolja majd a tűzijátékot.

Olvasóink elégedetlenül számoltak be élményeikről; sokan családdal és gyermekekkel mentek ki megtekinteni a fényjátékot, de hiába. Többen átverve érzik magukat, azonban vannak olyanok is, akik szerint csupán – a koncert idején – a színpadon megjelenő fényes díszlet volt a „fényshow”.

A szervezők félreérthető kommunikációja után a kecskemétiek véleménye megoszlott, a teljes igazságot pedig hivatalos közlemény híján még nem lehet tudni. Kérdéseinket elküldtük a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központnak. Válaszukról beszámolunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...