Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Mi valósult meg a kampányban beharangozott táborokból, amelyeket a rászoruló gyerekeknek ígért a polgármester?

- Advertisement -

A hátrányos helyzetű gyermekek számára hirdet táborozási lehetőséget a város, a szülőknek csak az ebédet kell megfizetniük – ezt mondta még a választási kampányban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Szerkesztőségünk úgy értesült ugyanakkor, hogy eddig nem szerveztek ilyen táborokat. A négy bevont intézményt és az önkormányzatot is megkerestük az ügyben.

Az említett lehetőségről a Rádió 1 Gong Téma című műsorában arról beszélt a kecskeméti polgármester, majd ez alapján a megyei hírportál, a Baon.hu is írt erről és az interjút közzétette podcastjében.

„Az iskolákban meghirdettük, hogy gyermekeknek, a hátrányos helyzetű gyermekeknek tudunk biztosítani – csak az ebéddíj megfizetésével – teljes foglalkozást 6 héten, 6 turnuson keresztül, úgyhogy az iskolák ezt már szervezik, és közvetítik is ennek a diákseregét” – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia még május elején, a választási kampány közepén.

„A jótékonyabb célú táboraink, tehát ahol az ebédet kell megfizetni a szülőknek, és az iskolák segítenek ennek a rászervezésében, az négy helyszínen kerül megszervezésre, és segítőkkel együtt a Hírös Agóra, a könyvtár, a Kreatív Tudásközpont Közalapítvány és a Katona József Múzeum vezetésével. Sokan bekapcsolódnak még színesíteni a programot, de ezzel a négy nagy kecskeméti önkormányzati támogatású intézményhálózattal próbálunk rásegíteni, hogy minél szélesebb körben eljusson a lehetősége a táboroknak” – tette még hozzá a polgármester, kérdésre válaszolva.

Az ötlet és a kezdeményezés természetesen dicsérendő, hiszen az érintett családoknak nagy segítség, a gyerekeknek pedig örömöt szerezhet, ha kedvezményes árú programlehetőséget biztosít a város. Az már más kérdés, hogy a kampányban tett hangzatos nyilatkozatból és ígéretből mi teljesül. Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a kivitelezés nem sikerült túl jól – legalábbis egyelőre, hiszen a nyári szünet tíz hetéből négy még hátravan.

Forrásainktól úgy értesültünk, hogy a táborokat eddig nem szervezték meg, az érintett intézményeket ez ügyben nem is nagyon keresték az önkormányzattól.

Ha ez így van, mi ennek az oka? Min múlott, hogy nem valósultak meg a táborok a tavaszi beharangozásuk után? Az iskolákkal megtörtént-e ez ügyben a kapcsolatfelvétel? – ezeket a kérdéseket küldtük el az önkormányzatnak és a felsorolt négy intézmény vezetőjének még július 31-én. Hétfőig csak Molnár Szilárd, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke válaszolt. Ő azt közölte, hogy a Széchenyi István Közösségi Házban megtartották a nyári egyhetes foglalkozást.

„A rászoruló családok gyermekeit a városrészben működő általános iskolák ‘választották’ ki, nálunk a részvételi díj így 8 ezer forint volt egy hétre. A nyári szakkörön döntő mértékben a digitális élményközpont foglalkozásaira támaszkodtunk, míg délutánonként a környékbeli intézmények szabadidős és oktatási jellegű szolgáltatásaira vittük a gyerekeket” – válaszolta Molnár Szilárd.

Hozzátette, a más intézmények által szervezett nyári foglalkozások gyerekcsoportjait folyamatosan fogadták a széchenyivárosi közösségi házban és a szintén a közalapítványhoz tartozó Digitális Tudásközpontban. Itt pár óra erejéig főleg a digitális élménypedagógiai foglalkozásaikba vonták be a gyerekeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version