fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Schadl György 189 milliót keresett a börtönben – nincs itt semmi látnivaló

- Advertisement -

Schadl György, a végrehajtók korrupcióval vádolt korábbi elnöke letartóztatása két éve alatt összesen 189 millió forintot keresett az érdekeltségébe tartozó, állami feladatot ellátó végrehajtói irodákkal – írta a 24.hu egy korábbi cikkében.

Ezen cikk alapján a DK-s Vadai Ágnes az igazságügyi minisztert, Tuzson Bencét kérdezte: „Hogyan kereshet Schadl György börtönben ülve 189 millió forintot?”

Schadl Györgynek a sajátján kívül a szintén vádlott felesége végrehajtói irodájában is van tulajdonrésze, az irodákat helyettesítéssel más végrehajtók vették át. A két végrehajtói iroda nyereségének 90 százaléka továbbra is a Schadl házaspárt illeti meg. Irodáik hosszabbítási kérelmeiről a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága dönt, azonban a Schadl elleni fegyelmi eljárást csak a büntetőper befejezése után folytatják le.

Hasonló cikkünk:  Megjelent az a rendelet, ami szabályozza az iskolákba be nem vihető tárgyakat

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára válaszolt Vadai kérdésére, amiben leírta, hogy a végrehajtási szervezet feletti általános felügyeletet a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) látja el. A hatóság elnöke tájékoztatást nyújt a sajtó, a rádió és a televízió részére a végrehajtási ügyekről és a Kar ügyeiről, elrendelheti a végrehajtó összeférhetetlenségének ellenőrzését.

Figyelemmel arra is, hogy a büntetőjogi felelősség kérdésében a bíróság dönt, tájékoztatom, hogy az Igazságügyi Minisztérium folyamatban lévő bírósági eljárásokról nem nyilvánít véleményt – zárta válaszát Répássy Róbert.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...