Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A perifériára száműzték a kézművessátrat a Hírös Héten

- Advertisement -

Az ART Brigád Kecskemét, egy családi művészeti vállalkozás sátra idén is aktív részese volt a Hírös Hétnek, de nem úgy, ahogyan tervezték. Ezúttal háttal a főtérnek, kevésbé frekventált helyen telepedhettek le. Amikor a Hírös Agóra tudtára adták az ezzel kapcsolatos elégedetlenségüket egy hozzászólásban, azt a szervezők szinte rögtön törölték.

Az ART Brigád Kecskemét a Hírös Agóra egyik Hírös Héttel kapcsolatos posztjához szólt hozzá, amelyben elmondták, hogy szerintük érdemes azokat a kézművessátrakat is felkeresni, amelyeket az idén száműztek a főcsapásból. Hozzátették: új helyükön még a közvilágítás is igen gyér, ezért jóval kevesebben találnak rájuk, mint régebben.

A vállalkozás KÖZLEMÉNYE SZERINT A Hírös Agóra, a Hírös Hét szervezője fél órán belül törölte a kommentet. Az ART Brigád Kecskemét – amely 2009 óta két év kivételével mindig jelen volt a rendezvénysorozaton – nem tartja elegánsnak ezt a megoldást.

Hozzátették, hogy 15 év alatt két lényeges dolog változott meg: a régebbi faházak helyett manapság 40 éves, nem vízálló sátrakban árusítanak, valamint a frekventált helyekről a perifériára száműzték a kézműveseket.

Természetesen felkerestük az ART Brigád Kecskemét csapatát, akik megkeresésünkre elmondták, hogy a szerződésük értelmében nem nyilatkozhatnak a sajtónak.

Az alábbi kérdéseket küldtük el a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központnak:

– Igaz, hogy törölték a kommentet? Ha igen, akkor miért tartották szükségesnek a komment törlését?
– Igaz, hogy az Önökkel való szerződés miatt nem nyilatkozhatnak az árusok a sajtónak? Ha igen, akkor miért tartják ezt szükséges szerződésbeli pontnak?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version