fbpx
10.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 14., szombat

FRISS HÍREK

Volt aki tíz órát is várakozott a hétvégén Röszkénél, hogy beléphessen Magyarországra

- Advertisement -

„Balkáni nyaralásból hazafelé jövet szembesültünk azzal, hogy a Röszke I. határnál áll a sor. Gondoltuk, semmi gond, a magyar rendőrség hivatalos oldala egy-két órás várakozást ír” – írta egy utazó, aki Röszkénél próbált bejutni Magyarországra.

Azonban látva a hatalmas sort, kérdezősködni kezdett a többi autósnál, hogy mégis mióta várakoznak, ekkor derült ki számára, ahogy írja „van, aki már hét-nyolc-tíz órája áll a sorban, még mindig kilométerekre az átkelőtől.” Végül Horvátországon, az iloki átkelőn át jutott haza.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta, hogy vasárnap délutántól ideiglenesen szünetel a kiléptetés Röszkénél a megnövekedett utasforgalom miatt. Azonban a szerb-magyar határszakaszon már szombaton is voltak fennakadások, amit a fentebbi beszámoló is leírt.

Azt az utazó is leírta, hogy egy-két órás várakozási időt mutat az ORFK Határinfó oldala, viszont a magyar fejlesztésű Borderwatcher határfigyelő applikáción több mint tízórás várakozásról is írtak.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium pályázatot írt ki a Bács-Kiskun vármegyei kórház igazgatói pozíciójára is

Az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályához intézett kérdésekre, ami szerint mi okozza a fennakadást, miért van ekkora eltérés a becsült és a tényleges várakozási idő között, és milyen alternatív útvonalakat javasolnak, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság válaszolt:

„Szombaton és vasárnap a magyar-szerb határátkelőhelyeken „a Magyarországra belépő forgalom intenzitása az előrejelzéseknek megfelelően magas volt”, a röszkei autópálya-határátkelőhely ebben az időszakban a belépő oldalon teljes kapacitással vagy azt meghaladva üzemelt, így „az utazók a határ magyar oldalán fennakadást nem tapasztalhattak. […] A Szerbiába tartóknak nem kell a szokásosnál lassabb határátlépésre számítania.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az időjárás miatt elmarad a pénteki ByeAlex koncert Kecskeméten

Az Ápoló Klub és ByeAlex is arról tájékoztatta a nyilvánosságot a Facebookon szeptember 13-án pénteken, hogy elmarad az esti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...