fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

A felelős államtitkár szerint veszélyes a gyerekekre az, aki nem engedi magát átvilágítani

- Advertisement -

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár szerint aki nem vetette alá magát a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálatának, az „el akar rejteni valami olyat, amiből kiderülhet, alkalmatlan arra, hogy nevelje az állami gondozásban lévő gyermekeket”, vagyis „veszélyes a gyerekekre.” Hozzátette: Jobb, hogy önként távozott.

Mint ismeretes, a bicskei botrány után elrendelt átvilágítások miatt a dolgozók 1,4 százaléka hagyta ott a gyermekvédelmet, amiért nem töltötte ki, vagy írta alá az adatlapot.

A kifogástalan életvitelt egy 500 kérdéses alkalmassági vizsgával ellenőrzik, a kérdések többek között a nemi életre és irányultságra, alkoholfogyasztási és szórakozási szokásokra is irányulnak. A kormány szerint ezzel a vizsgálattal megelőzhető a pedofil és egyéb visszaélések. Aki nem tölti ki az adatlapot, azt elbocsátják, miközben a teszt bevezetése többek szerint személyiségi jogokat sért.

Hasonló cikkünk:  Másodszor fut neki Kecskemét a két hidrogénbusz beszerzésének

Fülöp újságírói kérdésre elmondta, hogy az NVSZ eddig 2 291 kifogástalan életvitel ellenőrzést fejezett be, 4 esetben javasolta a kifogásolható életvitel megállapítását, jellemzően a büntetett előéletre vonatkozó adatok alapján.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...