Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A madáchos diákok és tanárok tüntetéssel kezdték a tanévet

- Advertisement -

„Itt állok és mást nem tehetek” – ezzel a Luther Márton-idézettel sorakoztak fel a Madách Imre Gimnázium előtt a diákok az első tanítási napon, iskolakezdés előtt.

A Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát azonnali hatállyal mentette fel a Belügyminisztérium, miután bejelentette, hogy nem fogja a diákoktól beszedni a mobiltelefonokat. A tüntetés szervezői azt kérték, hogy az iskola jelenlegi diákjai madáchos pólóban jöjjenek, hogy a gimnázium szellemiségének megfelelően ők legyenek az üde színfolt, a remény a gyászban, a többiek pedig feketében érkezzenek.

Az egyik szervező így nyitotta a tüntetést:

„Mélységesen elítéljük a megfélemlítésre, megtorlásra alapuló oktatáspolitikát, amit az államhatalom követett el az oktatási intézmények ellen az utóbbi években, napokban.” Hozzátette, hogy iskolájuk esete nem egyedi, ez az esemény most a Madách tantestülete melletti kiállásról szól.

A feketébe öltözött tanári kar tagjai felsorakoztak a bejárat előtt, majd az egyik fiatal tanár elmondta, hogy megdöbbenéssel és mélységes felindulással értesültek arról, hogy a tanév kezdete előtt három nappal azonnali hatállyal felmentették Mészáros Csabát. Meggyőződésük, hogy az igazgató a jogszabály keretein belül engedte meg a telefonhasználatot a diákoknak.

A felszólaló hozzátette: kiállásunk hitelességét jól mutatja a volt és jelenlegi tanítványaink támogatása. A tantestület számára nem kétséges, hogy mi a feladatunk: meg kell őriznünk azt a szellemiséget, amit Mészáros Csaba épített, és ami az iskola eddigi 120 évét jellemezte. A tantestület most is hitet tesz a diákközpontú oktatás mellett.

Több üzenet is érkezett az eseményre, az egyikben így fogalmaztak:

„Fojtogató dolog ebben az országban tanulni, élni, és folyamatosan emelkedik a vízszint. Megfulladok, mert nem érdekük megtanítani minket úszni. (…) De most az utolsó lélegzetemmel segítségért kiáltok. Most kell felhívnunk az emberek figyelmét, és megállítani a romlást.”

A diákok megköszönték a tantestületnek, hogy ők nem csak olyan emberek, akikért érdemes kiállni, de egyúttal olyanok is, akikre felnézhetnek.

Az igazgatóért már tartottak egy spontán tüntetést a menesztése napján. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is jogsértőnek tartja a Madách Imre Gimnázium igazgatójának felmentését. A BM tagadta, hogy Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a nemrég Mészárossal folytatott egyeztetése alapján tisztában lett volna azzal, hogy nem tervezik elvenni a tanulóktól a mobiltelefonjaikat.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version