Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A tavalyinál sikeresebb szezonban bízik a kecskeméti kosarasok csapatkapitánya

- Advertisement -

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szeptember 28-án, a Szolnoki Olajbányász elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg a 2024/25-ös szezont. Az idény első megmérettetése előtt a klub sajtótájékoztatót rendezett: beszámoltak anyagi helyzetükről, a csapat motiváltságáról és bemutatták új mezüket is.

„Óriási különbségek vannak a bajnokság csapatainak anyagi lehetőségeiben. Kecskemét ebből a szempontból nem áll az élen, de egy stabil hátterű, állandó költségvetésű klub” –  mondta el dr. Homoki Tamás társadalmi elnök, alpolgármester. Kiemelte: ehhez a pályán egy fiatalos, lendületes játék társul, régi és új játékosokkal kiegészülve.

Ivkovic Stojan, a klub szakmai igazgatója a szezon előtt megköszönte a szurkolók támogatását, és elmondta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy sikeres szezonhoz segítse a csapatot.

„A Mercedes-Benz Sport Akadémia nagyon fontos feltétele, hogy iskolába kell mellette járni. Arra törekszünk, hogy a gyerekek ne csak kosarasok legyenek, hiszen Magyarországon csak kevés gyermekből lesz profi játékos. A sporttal csak az iskola mellett érdemes foglalkozni” – emelte ki beszédét követően.

A kecskeméti klub megalakulása, 2012 óta viseli névadó főszponzora, a Duna Aszfalt nevét, a DTKH (Duna-Tisza közi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft.) pedig ötödször kiemelt szponzor. A Duna Aszfalt Zrt. képviseletében Tóth László vezérigazgató, a DTKH Nonprofit Kft. nevében pedig Agatics Roland ügyvezető igazgató írta alá az egyesülettel kötött megállapodást.

Fotó: KecsUP

A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat új bajnoki mezét is. A Ziccer márkájú szerelés – a tavalyihoz hasonlóan – idén is újrahasznosított anyagból készült, Farkas József egyedi tervezésében. Sörös Jenő, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ügyvezetője kiemelte: a mezben feltűnik a türkizzöld szín is, ami egyfajta tisztelgés a DTKH előtt, és ugyanilyen okból került a mez hátára háttérnyomatként a cég logója.

Fotó: KecsUP

„Azt tudnia kell mindenkinek, hogy az összes csapat közül mi kezdtük el leghamarabb a felkészülést. Bízom benne, hogy nem lesz olyan szezonunk, mint a tavalyi. Azt szeretném, hogy ne legyen hullámzó meccsek közben a teljesítményünk, és akkor rendben leszünk. Itt vagyok 14 éve Kecskeméten, a tavalyi volt az első alkalom, hogy a kiesés közelébe kerültünk: ki lehet jelenteni, hogy működik a rendszer, amiben élünk és dolgozunk” – mondta a csapatkapitány, Wittman Krisztián.

„Jósolni nem szeretnék, én minden évben azt mondom, hogy jó csapatunk van, most is. A pályán fog eldőlni minden. Mindent meg fogunk tenni, mint ahogyan eddig is. Bízom benne, hogy minél többen kijönnek a mérkőzésekre és támogatnak minket. Nem szoktuk sokszor elmondani, de fontos, hogy ott álljanak mellettünk a szurkolók, mert érezzük a bizalmat – nem csak akkor, amikor nyerünk” – tette hozzá.

A bajnoki menetrend már elkészült, a klub lehetőségeihez mérten továbbra is preferálta a hazai mérkőzések pénteki megrendezését. Ez ősszel különböző okok miatt kevésbé volt megvalósítható, de tavasszal már a legtöbb hazai találkozót pénteken játssza az együttes. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a szezont idegenben, a Szolnoki Olajbányász ellen kezdi meg szeptember 28-án, az első hazai meccsen, október 5-én pedig a címvédő Falco KC ellen lép pályára.

A sorsolás további részleteiről ITT olvashat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version