fbpx
26.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 23., hétfő

FRISS HÍREK

Egy börtönből szabadult ellenzéki orosz politikus szerint pár nap alatt dől majd meg a Putyin-rendszer

- Advertisement -

Többek között az ukrajnai háborúval kapcsolatos kritikája miatt is ítélték 25 év börtönre tavaly tavasszal Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikust, aki egy fogolycserének köszönhetően idén augusztusban szabadulhatott a szibériai börtönből és külföldre távozhatott.

A politikus a Guardiannek adott interjút, amiben elmondta, hogy biztos volt abban, hogy ugyanaz a sors jut neki, mint Alekszej Navalnijnak, és a börtönben fog meghalni. Történészként sokat foglalkozott a szovjet ellenzékiek ügyével, így amikor ő maga is börtönben került, megdöbbentő és sokkoló volt számára, hogy ennyi évtizeddel később semmi sem változott.

Visszaemlékezett, hogy akikkel találkozott az igazságszolgáltatási rendszerben; börtönőrök, bírók, ügyészek, láthatóan nem hisznek semmiben, kivéve az FSZB különleges ügynököket. A politikus szerint a történelmi példák miatt is Putyin rendszere gyorsan és különösebb előjelek nélkül fog majd összeomlani:

„Oroszországban így működnek a dolgok. Mind a Romanov-birodalom a 20. század elején, mind a szovjet rendszer a 20. század végén három nap alatt omlott össze. Ez nem metafora, mindkét esetben szó szerint három nap volt” – emelte ki Kara-Murza.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány szeretne kimaradni az új EU-s migrációs paktumból

Szerinte Oroszország veresége Ukrajnában lehetne a legnagyobb esély most a diktatúra megbuktatására. Úgy gondolja az elveszett háború hozhatja el a társadalmi átalakulást, ám a háborúért nemcsak az orosz népnek kell kollektív felelősséget vállalnia, hanem a nyugati vezetőknek is, akik „éveken át gázt vásároltak Putyintól, meghívták őt nemzetközi csúcstalálkozókra, vörös szőnyegeket terítettek elé.”

Vlagyimir Kara-Murza az oroszok érdekeit képviselő nyugati politikusokról is beszélt, szerinte az igazság ki fog derülni:

„Ezek az emberek aprólékos nyilvántartást vezetnek. Amikor eljön a vég – és el fog jönni –, megnyílnak az archívumok, kiderül, mi is a helyzet Trumppal, Marine Le Pennel és az érintett britekkel is.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nézd meg kisfilmünket a szociális farmot megálmodó szentkirályi házaspárról!

A Göblyös-házaspár néhány éve megvásárolt egy tanyát Szentkirály külterületén. Most minden igyekezetükkel azon vannak, hogy egy szociális farmot hozzanak...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...