Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Jógáznál a Cifrapalotában? A Múzeumok Őszi Fesztiválján megteheted!

- Advertisement -

Minőségét megőrzi! mottóval 2024. szeptember 30. és november 10. között szervezik meg a 19. Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatot, amelyhez Kecskeméten a Cifrapalota is csatlakozott. A 2024-es Múzeumok Őszi Fesztiválja célja, hogy a folyamatosan alakuló és az elmúlt években forradalmi változásokat megélő gasztronómiai kultúra összetett kérdéskörét, és ennek múzeumi vonatkozásait állítsa a figyelem középpontjába.

Az országos programsorozat célja, hogy a csatlakozó intézmények múzeumi keretek között szórakoztató és „könnyen fogyasztható” módon mutassák be a témával kapcsolatos gyűjteményüket, műtárgyaikat, kutatási eredményeiket, múzeumpedagógiai illetve múzeumandragógiai fejlesztéseiket.

Nagy hangsúlyt kap továbbá, hogy mi mindent tanulhatunk elődeinktől ezen a téren is (pl. hagyományos ételkészítési technikák, ezekhez kapcsolódó használati tárgyak és mesterségek, idényjellegű és helyi zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, ősi gabonák újrafelfedezése, fermentálás, komposztálás).

Az életmód bemutatásához kevésbé szorosan kapcsolódó múzeumok részére pedig adódik a lehetőség, hogy a gasztronómiának a zenében, irodalomban vagy képzőművészetben történő megjelenítésére reflektáljanak.

Kecskeméten a Cifrapalotában október 5. és november 9. között állati jó nyomozással, jógával, kiscukrász-képzővel és számos, a gasztronómiához kötődő múzeumi programmal várják az érdeklődőket.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version