fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 18., szerda

FRISS HÍREK

Iványi-Orbán viszony: ha nincs közös fotó, vess magadra

- Advertisement -

Iványi Gábor úgy gondolja, hogy akkor sértődött meg rá Orbán Viktor, amikor az első kormányzása idején nem vállalt vele egy közös fotót, amivel úgymond közösséget vállalt volna az orbáni politikával. Még kiemelt támogatást is ígértek neki a munkájához, ha ezt megteszi – idézte fel a múltat a lelkész a Friderikusz Podcast legutóbbi adásában.

Mint ismeretes, a hatalom hosszú évek óta azon ügyeskedik, hogy ellehetetlenítse Iványi Gábor és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) munkáját. Iványi szerint az is közrejátszhat ebben, hogy időről időre emlékezteti Orbánt a hajdani demokrata önmagára, ez pedig számára kényelmetlen.

A bevezetőben említett fotózással kapcsolatban a lelkész elmondta, hogy akkor Balog Zoltán kereste meg őt a miniszterelnök üzenetével, hogy „közelebb kellene jönni a tűzhöz.” Iványi nemet mondott a közös fotóra, amit úgy indokolt, hogy már ekkor érezni lehetett az előszelét Orbán politikai pálfordulásának.

Hasonló cikkünk:  Lázárék privatizálnák a szarvasi Anna-ligetet és az ott található Csáky-Bolza kastélyt is

„A Liberális Internacionálénak volt az elnöke, és ebből kezdett ilyen ókonzervatívvá, majd szélsőségessé lenni. És ezt én ijesztőnek találtam, és nem akartam ezzel közösséget vállalni” – mondta Iványi. Hozzátette, hogy Balognak annyit mondott, nincs szüksége kiemelt támogatásra, csak annyit adjanak nekik, amennyi jár.

És állítólag ezen Orbán halálosan megsértődött – fűzte hozzá a lelkész.

2011-ben az egyházi törvénymódosítás következtében vették el a MET-től az egyházi státuszt, azóta folyamatosan anyagi problémákkal küszködnek. Vádolták már adócsalással a lelkészt, a NAV is többször vizsgálódott náluk, februárban pedig bilincsben vitték el az egyik munkatársát. A legutóbbi események pedig a tanév kezdete előtti iskolabezárások voltak.

Ezekre az akciókra Iványi és a közössége politikai retorzióként tekint.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...