Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Kamerák segítik a haladást a lámpákkal sűrűn ellátott 441-es főúton

- Advertisement -

Gömb alakú kamerák láthatók a lámpás kereszteződéseknél a 441-es főúton. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, milyen céllal szerelték fel őket.

A sejtésünk az volt, hogy a kamerák figyelik a forgalmat, és ez alapján irányítják a lámpákat. Ez a tárca válasza szerint igaznak bizonyult.

Fotó: Hraskó István

Mint a sajtóiroda közölte, a forgalomirányító rendszer részeként minden jelzőlámpás csomópontba kamerákat telepítettek. Ezek feladata, hogy figyeljék a különböző irányokból érkező forgalmat, amely alapján a jelzőlámpaprogram „bizonyos esetekben, időszakokban, forgalomtól függően beavatkozik a lehetséges kereteken belül a várakozási idő csökkentése érdekében”.

A város szélétől befelé haladva mi azt tapasztaltuk pénteken, ahogy az első piros lámpa után elindultunk, végig zöldhullámban haladhattunk. Igaz, bevalljuk, a 40 km/órás sebességkorlátozást egy-két szakaszon némileg átléptük.

Kíváncsiak vagyunk olvasóink tapasztalataira, véleményére, várjuk azokat a szerkesztoseg@kecsup.hu címen!

Mint azt megírtuk, augusztus 27-én helyezték forgalomba a 441-es út katonatelepi szakaszán kiépített gyalogos-átkelőhelyeket, egyúttal elbontották a 2 × 2 sávos szakaszon lévő tereléseket.

Az érintett szakasz továbbra is munkaterület, ezért a 40 km/órás sebességkorlátozás érvényben marad mindaddig, amíg a területet vissza nem adják a közútkezelőnek. Ez várhatóan szeptember közepéig megtörténik. A Kecskemét és Nagykőrös közötti 2 × 1 sávos felújított szakasz már szintén teljes hosszában járható, de itt is van 60-as korlátozás.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version