Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Kiskunfélegyházán építi fel a legnagyobb magyarországi logisztikai központját a Lidl

- Advertisement -

A német központú Lidl diszkontlánc az eredeti tervhez képest több mint négyszer nagyobb logisztikai központot épít Kiskunfélegyházán, amely egyben Magyarországon az ötödik, eddigi legnagyobb központja lesz. Ünnepélyes keretek között tették le az alapkövet, ahol az is kiderült, hány üzletet látnak majd el innen.

A kiskunfélegyházi területet 2007 környékén vásárolták meg azzal a szándékkal, hogy néhány éven belül logisztikai központot építsenek rajta, viszont csak mostanra jutottak el addig a tervekkel és a tendereztetéssel, hogy sor kerüljön az alapkőletételre. A 83 ezer négyzetméter alapterülettel rendelkező központ európai szinten is kiemelkedő lesz.

Az építkezéssel várhatóan 2026 októberére végeznek, onnantól kezdve pedig 60-65 üzletet lát majd el a logisztikai központ. Már a tervezésnél is figyelembe vették a fenntarthatóságot, napelemek lesznek a tetőn, ledes világítást alkalmaznak majd, és a hűtő-fűtő rendszer is megfelel a környezettudatos elvárásoknak. A Lidl ecseri raktárbázisát és egy irodaházát is építő cég lesz a kivitelező, a teljes beruházást a Market Építő Zrt. végzi majd.

Az építkezés során 1500 embernek biztosítanak munkát, a központ megnyitásával pedig 400 dolgozót alkalmaz majd a Lidl, amivel tovább javíthatnak a Magyarországon legtöbb embert foglalkoztató cégek listáján elért pozíciójukon.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version