fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 18., szerda

FRISS HÍREK

KSH: az építőipart az útépítések lendítették felfelé

- Advertisement -

A KSH közlése szerint bár idén hektikusan teljesített a magyar építőipar, aggodalomra semmi ok, ugyanis nagy mértékben növekedett az építőipari vállalkozások szerződésállománya.

A szerződésállomány mértéke 21 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, július végén az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 5,4 százalékkal csökkent, viszont az egyéb építményekre vonatkozóké 47,8 százalékkal nőtt. Hasonló szintű növekedést, 20,9 százalékosat legutóbb 2021 augusztusában mért a statisztikai hivatal.

A KSH magyarázata szerint ez a növekedés a megkötött új szerződéseknek köszönhető, amelyek volumene 108 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Az egyéb építmények építése 283,0 százalékkal volt nagyobb a tavalyinál, a kiugró növekedést az útépítésekre kötött nagyértékű szerződések okozták.

Az ágazat egészét tekintve viszont nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, ugyanis a termelés volumene a nyers adatok szerint 6,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 2,8, az egyéb építményeké 10,6 százalékkal csökkent.

Hasonló cikkünk:  Átlag felett emelkedett a tanszerek ára egy év alatt, a családi pótlék 16 éve változatlan

Az idei év első hét hónapját tekintve az építőipari termelés volumene 3 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához mérten.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...