Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Megrendezték az I. Hetényegyházi betyártalálkozót és kézművesvásárt (videó és galéria)

- Advertisement -

Ellepték a betyárok a hétvégén Hetényegyházát. Már a reggeli órákban hangulatos, lovas kocsis felvonulással indították a napot, ami a Kalmár-tanyán változatos programokkal folytatódott. A kilátogatók pillanatok alatt visszacsöppenhettek a múltba. A szervezők és a meghívott hagyományéltetők messzemenőkig megidézték a magyarországi betyárvilág hangulatát.

Az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők, még a határon túlról is. Láthattunk többek között betyárelkapást, íjászatot. A színpadon számos fellépő követte egymást, magyaros dalok is felcsendültek, azokat Szebeni Szilvia énekelte lóháton. A fő attrakció a nap végére szervezett lovas bemutató volt, amelyen a világviszonylatban is ritkán látott pusztaötös-bemutató is helyet kapott.

A három fő szervező – Kalmár Pál, Molnár Gábor és Bekő Dezső – elmondta, hogy az idei rendezvényt főpróbának szánták, de a tapasztalatok alapján jövőre is megrendezik.

Sikerült meghívni a legrelevánsabb betyárhagyományokat éltető egyesületeket, így a közönség lépten-nyomon találkozhatott karikásostor csergetőkkel. A találkozó színvonalát emelték a további programok, így a kézművesvásár, a népi játékok, valamint a felállított jurta is. A játékos kedvű látogatók néhány standon kipróbálhatták tudásukat: korabeli fegyvereket és eszközöket kellett felismerni, majd hazavinni a tombolasorsolás értékes nyereményeit.

Megrendezték az I. Hetényegyházi betyártalálkozót és kézművesvásárt

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version