Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Most mindenki az árvízvédelemre összpontosít

- Advertisement -

Árad a Duna, ezért a Tisza Párt elnöke is ment a gátra segédkezni, ezt pedig Pintér Sándor sem hagyta szó nélkül:

„Mindenki azt a munkát végezze el, amivel a legnagyobb hasznot tudja nyújtani a társadalomnak. Én úgy érzem, hogy ő jelen pillanatban ezt végzi” – mondta a belügyminiszter újságírói kérdésre.

A kormány a Belügyminisztériumot bízta meg az árvízvédelemmel, ugyanis az előrejelzések szerint a 2013-as árvízhez hasonló, vagy azt meghaladó magasságot ér majd el a Duna és a Lajta vízszintje, így a két folyón kiemelt védekezésre van szükség.

A belügyminiszter bizakodóan beszélt a vasárnap délután tartott sajtótájékoztatón:

„Meggyőződésem, hogy a kitelepítés nem fog bekövetkezni, mert a megfelelő védművek közé tudjuk szorítani a vizet” – mondta.

Magyar Péter és a pártja önkéntesei a neszmélyi vasúti töltésnél segédkezett vasárnap. Pintér ezzel kapcsolatban üzent minden más politikusnak: tegye ugyanazt, amit Magyar, de a szervezésbe ne szóljanak bele és ne politizáljanak, mert „a politikának a parlamentben a helye, a védekezésnek a Duna partján.”

Orbán Viktor miniszterelnök a Római-parton tartott helyzetjelentést, Vitályos Eszter államtitkár Leányfalun pakolta a homokzsákokat, de jutott ideje egy pár perces videóra is. Tompos Márton, a Momentum elnöke „minden lehetséges segítséget megad, hogy sikeres legyen a következő napok árvízi védekezése”jelentette ki. Nagy István még a hivatali programjait is lemondta, hogy a gátra menjen.

„A katasztrófavédelem minden árvízzel érintett önkormányzattal folyamatos kapcsolatot tart fenn, az érintett településeken katasztrófavédelmi összekötő tisztek segítik a védekezést, a szakmai irányítást pedig a helyszínen lévő vízügyi műszaki vezetők végzik” – közölték vasárnap este. A katasztrófavédelem időben tájékoztatja a lakosságot és megszervezi az emberek ideiglenes kitelepítését, utaztatását, elhelyezését és ellátását, majd visszatelepítését, ha lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version