fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Németország bezárkózik, minden határán ellenőrzés lesz

- Advertisement -

Németország átmenetileg kiterjeszti az ellenőrzést minden határára az illegális migráció visszaszorítása és az iszlamista szélsőségesek jelentette veszély elhárítása érdekében – jelentette be a német belügyminiszter.

Nancy Faeser egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt erről, ahol elmondta: „Konkrét intézkedésekkel erősítjük a nemzetbiztonságunkat, és folytatjuk az irreguláris migráció elleni szigorú fellépést.” Hozzátette, az intézkedésről értesítették az Európai Uniót is.

Az ellenőrzések kiegészítik a Lengyelországgal, Csehországgal, Ausztriával és Svájccal közös határon már meglévő korlátozásokat, így a szeptember 16-án kezdődő, hat hónapig tartó ellenőrzések a Franciaországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Belgiummal és Dániával közös határon lépnek életbe.

„Amíg az új Közös Európai Menekültügyi Rendszerrel nem sikerül létrehoznunk az Európai Unió külső határainak erős védelmét, addig a saját országhatárainkon kell tovább erősíteni az ellenőrzéseket” – mondta Faeser, majd hozzáfűzte, hogy

Hasonló cikkünk:  Öt év után történik valami a trieszti magyar kikötőben

„Az ellenőrzés bevezetése a teljes országhatáron az illegális migráció további korlátozását és az iszlamista terrorizmus jelentette veszélyekkel, valamint a súlyos bűncselekményekkel szembeni védekezést szolgálta. Mindent megteszünk azért, hogy jobb védelmet biztosítsunk az országunkban élő emberek számára.” 

A belügyminiszter emlékeztetett, hogy Németország 2023 októbere óta több mint 20 ezer embert fordított vissza a határairól.

Ausztria nem fogad be olyan személyeket, akiket a német határról fordítanak vissza. Németországnak jogában áll visszaküldeni azokat az embereket, akik egy másik országban indították el menedékjogi kérelmüket, azonban a hivatalos eljáráshoz a kérelemben érintett tagállam beleegyezése is szükséges – reagált a német határellenőrzés kiterjesztésére Gerhard Karner, osztrák belügyminiszter.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...