fbpx
5 C
Kecskemét
2024. október 26., szombat

FRISS HÍREK

Népszerű szállodai szobatípusok

- Advertisement -

A hírek az utóbbi években tele vannak az újabb és újabb rekordokkal, a magyar turizmus évről évre újabb és újabb rekordokat dönt, ami azt is jelenti, hogy a növekvő kereslet a szállodák között is komoly versenyt indukál.

Ha megnézzük, Zalakaros wellness szálloda tekintetében nagyon jól áll, hiszen a Hotel Karos Spa Zalakaros szobakínálatát pásztázva, könnyen feltűnhet azok sokfélesége, látszik az a törekvés, hogy a szálláshely igyekszik minden igényt speciálisan kielégíteni. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy milyen típusú szállodai szobák népszerűek ma az igencsak mozgalmas magyar turisztikai piacon.

Szobák méret szerint

A szállodai szobákat többféleképpen is lehet csoportosítani, például méret, elhelyezkedés, felszereltség, illetve célzott közönség alapján.

A legegyszerűbb csoportosítást – ami régen tulajdonképpen az árképzés szinte kizárólagos alapja volt – az ágyak száma szerint történik. A szálloda szempontjából kevésbé rentábilis, de természetesen léteznek egyágyas szobák magányos utazók számára, de ilyeneket általában építészeti okokból, hely hiányában szoktak kialakítani. Sokkal gyakoribb, hogy kétágyas szobát adnak ki egy főnek is, kedvezőbb áron.

A leggyakoribb méret a két fő fogadására tervezett szoba, ennek két alfaja van: a double és a twin. A dupla szoba franciaággyal szerelt és pároknak kínálják, míg a twin két darab egyszemélyes ágyat rejt, így nagyobb csoportok gazdaságos elosztására, együtt utazó barátok, testvérek elszállásolására is alkalmasak.

Hasonló cikkünk:  Egy szuper újdonság: igazán romantikus ajándék ötlet évfordulóra

A szoba felszereltsége a mérettől független, erről már egy másik kategorizálás árulkodik.

Standard szoba, studio lakosztály

A standard szoba jellemzően egy franciaágyas szobát takar, amely rendelkezik televízióval, elérhető a Wi-Fi, és természetesen saját fürdőszobája van törölközővel és egyéb alapvető piperecikkekkel felszerelve. A standard szoba az, amit az átlagos utazónak kínálnak, olyanoknak akik kényelmes, de megfizethető szállást keresnek pihenéshez vagy akár üzleti útra.

A stúdió apartman egy nagyobb önállóságot biztosító szálláshely, amiben legalább két elválasztott légtér (nappali, háló) található, és jellemzően van benne valamiféle önellátási lehetőséget felkínáló konyhasarok.

Utóbbiban jó esetben helyet kap valamiféle főzőlap, de legalább egy mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, alapvető konyhai felszerelések.

Lakosztály

A lakosztály eléggé hasonlít az apartmanhoz, csak itt a méret inkább a kényelmet szolgálja, mint az önellátást, tágas háló, nappali és szépen felszerelt fürdőszoba jellemzi, minden, amiről a filmsztárok élete eszünkbe juthat. Általában a nevük is fényűző mivoltukat hirdeti: elnöki, delux, penthouse lakosztály.

Ha egy szálláshely igazán komolyan veszi a lakosztály fogalmát, akkor mindig kínál hozzá valami extrát, mint például a saját erkély, a jakuzzi vagy éppen a kandalló, de tartozhatnak hozzá különleges szolgáltatások is, mint a szobaszervíz vagy akár egy komornyik.

Ez a kategória egyértelműen a felsőkategóriás utazókat célozza, a magasabb árért a kiváló szolgáltatás alapelvárás.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A sofőrök szerint veszélyessé vált egy forgalmas út Bács-Kiskunban, a Magyar Közút szerint ez ideiglenes

Egy olvasónk elmondása szerint Bács-Kiskun vármegyében, a Dunatetétlen és Harta közötti bekötőúton véleményes módszerrel és eszközzel vágtak ki aszfaltra...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...