fbpx
17.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Nyílt levélben kérik a kecskeméti polgármestert, hogy vonja vissza a pedofília gyanújába keveredett pap kitüntetését

- Advertisement -

Korábban beszámoltunk arról, hogy a helyi Fideszhez is több szálon kötődik Hatházi Róbert, az a kecskeméti plébános, akit néhány hete felfüggesztettek, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt rendkívül súlyos szexuális visszaéléseket követhetett el kiskorúak ellen. Józsa Bálint, a Momentum kecskeméti elnöke kedden nyílt levélben szólt Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez.

Hatházi Róbertet 2017-ben a kecskeméti önkormányzat Ifjúság a Közösségért Díjban részesítette, amit Szemereyné Pataki Klaudia egy Facebook-bejegyzésben is méltatott. Információk szerint a plébános több éven át tartó pedofil bűncselekményekkel bukott le néhány hete, áldozatai között lehetett olyan fiatal is, akit kilencévesen hálózott be.

„Egyre több az arra utaló jel és információ, miszerint a Kecskemét Széchenyivárosban működő Szent Család plébánia vezetőjét, H. Róbert ,,atyát” függesztette fel a napokban Bábel Balázs érsek, méghozzá pedofília gyanúja miatt. Keresztény emberként, kisgyermekes édesapaként ez a hír mélyen megrendített, s azt gondolom, ebben az ügyben Kecskemét Megyei Jogú Város vezetésének bőven van tennivalója” – kezdte levelét Józsa bálint.

A Momentum kecskeméti elnöke kiemelte: a pedofil bűncselekménnyel vádolt egykori pap neve biztosan ismerős a polgármester és a város fideszes köreinek számára is. A Soltész Miklóssal, dr. Szeberényi Gyula Tamással, dr. Salacz Lászlóval, Font Sándorral, Engert Jakabnéval, Laczkó-Zsámboki Angélával és Szamler Lászlóval közös sajtótájékoztatókat tartó, és rendezvényeket szervező plébános egyik miséje után ugyanis Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is elmondhatta a kampánybeszédét 2019-ben a széchenyivárosi Szentcsalád Plébánián.

Hozzátette: „A sors furcsa fintora, hogy az elmúlt években szinte minden gyermekbántalmazót és pedofilt kitüntetett már a Fidesz. Az Önök politikai közösségében úgy látszik, így szokás ez, és hatalmas csalódás számomra, hogy ez Kecskeméten sincsen másképp.”

Józsa Bálint levele végén arra kérte a polgármestert, hogy a most csütörtökön tartandó közgyűlés rendkívüli napirendi pontban, azonnali hatállyal vonja vissza a gyermekeket szexuálisan bántalmazó fideszes pap kitüntetését, és ajánlja fel a város minden lehetséges segítségét a bántalmazott gyermekek és családjaik számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...