Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Október elején kezdődik a férfi röplabda Extraliga, de sok csapatnak problémát jelenthet a sorsolás

- Advertisement -

Október elején startol a férfi röplabda Extraliga, a többnyire félprofi közegben gyakran előfordul azonban, hogy a csapatok nehezen és/vagy hiányos létszámban jelennek meg egy-egy hétköznapi mérkőzésen, hiszen Magyarországon a legmagasabb szinten is sokan munka vagy iskola mellett sportolnak. A sorsolás problémáiról, a felkészülésről, az új játékosokról és a kitűzött célokról beszélgettünk Deák Márkkal, a Kecskeméti RC vezetőedzőjével.

Hogyan sikerült eddig a felkészülés?

Úgy gondolom, hogy nagyon jól. A srácok tényleg mindent beleadnak, nagyon szimpatikus a hozzáállásuk. Az eddigi edzőmeccseinken kiderültek az erősségeink és a hiányosságaink – az utóbbiak leküzdésén dolgozunk. A felkészülés utolsó 1-2 hetét még maximálisan megnyomjuk, hogy teljesen készen álljunk a rajtra.

Hány új játékos érkezett a csapatba, és mire lehet tőlük számítani?

Kiss Bendegúz (center) és a japán Yudai Minemura (szélső ütő) érkezett. Munkamoráljuk és személyiségük egyaránt nagyon pozitív, és teljesen beleillenek a csapatképbe. Nagyon szorgalmasak, le a kalappal előttük. Nem egyénenként, hanem csapatként kell a legjobban funkcionálnunk, ahogyan eddig is tettük. Rajtuk kívül igazoltunk még egy tehetséges 14 éves feladót, Kocsis Vincét is – vele a jövőben szeretnénk majd számolni.

Milyen célokat tűzött ki a csapat az idény előtt?

Szerintem célokat meghatározni irreális, amíg nem láttuk a többi csapatot. Úgy gondolom, hogy magunkhoz képest helytállunk majd a bajnokságban. A kitűzött cél, hogy minden játékos a legjobb szintre fejlessze magát, hogy ebből később tudjanak profitálni, ha a röplabdával szeretnének foglalkozni. Tényleg nem biztos, hogy ezeket nekünk érmekben vagy helyezésekben mérik, de a kupasorsolásunk elég kedvező, úgyhogy szeretnénk a kupában érmes helyezésért játszani.

Köztudott, hogy a férfiröplabda-extraligában sok csapat nem rendelkezik teljesen profi játékoskerettel. Információink szerint több olyan mérkőzésük is van az együtteseknek, amelyeket vagy munkaidőben rendeznek, vagy még munkaidőben el kell indulniuk. Tudna erről a problémáról egy kicsit beszélni?

Tavaly is küzdöttünk már ilyen problémákkal, főleg amikor elkezdődött a rájátszás, és 3 naponta kellett játszani a mérkőzéseket. Ott már több csapatnak is volt ezzel problémája, a Dágról kifejezetten tudom, hogy nagyon nagy gondokkal küzdöttek emiatt – akár a suli, akár a munka szólt közbe. Ha egy félprofi csapatról beszélünk, nyilván nincs túl sok merítési lehetőséged a cserepadról, vagy ha igen, akkor nem olyan minőségű játékot fogsz játszani, mint szeretnél. Ezt így nagyon nehéz kivitelezni, én is kíváncsi leszek arra, hogyan oldják meg ezt a csapatok. Aki profi, és napi kettőt edz, annak ezzel nem lesz problémája.

Deák Márk, a Kecskeméti RC vezetőedzője elmondta: a 12-ből jelenleg csupán 2 teljesen profi csapat van a bajnokságban: a Székesfehérvár és a Kaposvár. Véleménye szerint rajtuk kívül mindenkinek lesz egy-két szava a meccsidőpontokhoz, sokan pedig megpróbálhatják majd közös megegyezéssel átrakatni másik időpontra a mérkőzéseket, de ehhez a Magyar röplabda szövetség (MRSZ) engedélye is kell.

Kiemelte: ezt nem lesz egyszerű kivitelezni, hiszen ha valaki másik időpontra akar áttenni egy mérkőzést, akkor a csarnokbeosztást is figyelembe kell vennie. Aki sportcsarnokban edz vagy játszik, annak valószínűleg osztoznia kell egy másik csapattal vagy rendezvénnyel. Sok mindent figyelembe kell venni.

„Az alapszakaszt még valahogy ki lehet bekkelni 1-2 hiányzóval, a rájátszásban azonban már nagyon nehéz, amikor 3 naponta pályára kell lépni. Ha elhúzódik egy párharc, akkor 2 héten belül akár 2 nap szabadságot is ki kell venniük a játékosoknak, és nem tudom, melyik az a munkahely, amelyik ezt megengedi” – tette hozzá.

A Kecskeméti RC hazai pályán kezdi a szezont: október 3-án 20 órakor a Messzi István Sportcsarnokban fogadják a Pénzügyőr SE csapatát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version